Primarul Marius Dulce, prezent la ședința de constituire a Adunării Eparhiale în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Primarul Marius Dulce, prezent la ședința de constituire a Adunării Eparhiale în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Marți, 7 iunie 2022, a avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pentru mandatul 2022-2026. Alegerile pentru membrii mireni (20 de persoane), cât și pentru membrii clerici (10 preoți) au avut loc în data de 5 mai, în toate cele zece circumscripții ale eparhiei.

La acest eveniment a participat și primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce.

La ora 8:00 a dimineții a fost săvârșită Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial, la ora 10:00 fiind oficiată slujba Te Deum-ului în același sfânt locaș.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Președintele Adunării Eparhiale, a deschis ședința de constituire a acestui for bisericesc de conducere în Aula Centrului Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”, prezentând importanța conlucrării dintre clerici și mireni în Adunarea Eparhială, pentru misiunea Eparhiei noastre, a Protopopiatelor și Parohiilor.

A urmat o pauză în care două comisii au cercetat și validat mandatele membrilor aleși ai Adunării Eparhiale și s-au întocmit procesele-verbale, care au fost prezentat plenului Adunării pentru validare.

Chiriarhul Bărăganului a prezentat, noilor membrii ai Adunării Eparhiale, pe preacucernicii părinți consilieri și inspectori, care alcătuiesc Permanența Consiliului Eparhial.

vincentiu1

Ședința a punctat și alte activități, pe lângă cea de constituire, și anume:

  • Alegerea celor cinci comisii de lucru;
  • Alegerea delegaților eparhiali pentru Adunarea Națională Bisericească;
  • Alegerea membrilor Consiliului Eparhial;
  • Alegerea membrilor Consistoriului Eparhial

A urmat ședința de constituire a Consiliului Eparhial în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din Centrul Eparhial.

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Sursa text și foto www.sf-esc.ro

vincentiu2

vincentiu3

vincentiu4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.