Primăria Ștefan Vodă | Platformă comunală de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd

Primăria Ștefan Vodă | Platformă comunală de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd

Comuna Ștefan Vodă va beneficia de o platformă de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd, investiția fiind finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2023/C3/S/I.2.A-B, pentru Subinvestiția I2.A-B „Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd”, Investiția I2. „Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile”, Componenta C3 — Managementul deșeurilor, Apelul de proiecte nr. PNRR/2023/C3/S/I.2.A-B.

În acest sens, în cadrul ședinței Consiliului Local din 4 octombrie a fost adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate, a devizului general și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „PLATFORMĂ COMUNALĂ DE DEPOZITARE ȘI GOSPODĂRIRE A GUNOIULUI DE GRAJD ÎN COMUNA ȘTEFAN VODĂ, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI”.

Valoarea totală a proiectului este de 4.853.763,09 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă este de 4.835.913,09 lei (inclusiv TVA). Cheltuielile neeligibile, în cuantum de 17.850,00 lei (inclusiv TVA) vor fi suportate din bugetul local. Primăria va suporta din bugetul propriu și contravaloarea cheltuielilor de mentenanță a investiției pe o perioadă de minimum 5 ani de la data efectuării ultimei plăți.

Caracteristicile principale și indicatorii tehnico- economici cuprinși în Studiul de fezabilitate privind obiectivul de investiție cu titlul „PLATFORMĂ COMUNALĂ DE DEPOZITARE ȘI GOSPODĂRIRE A GUNOIULUI DE GRAJD ÎN COMUNA ȘTEFAN VODĂ, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI”

Descrierea amplasamentului ( localizare- teren intravilan/extravilan, suprafata terenului):

Amplasamentul este situat în extravilanul localității Ștefan Vodă, aparține domeniului public al UAT Ștefan Vodă având CF 5739, Nr. Cadastral 5739, având suprafața de 10.000 m2.

Distanța de la limita amplasamentului până la zonele locuite ale Comunei Ștefan Vodă este de aproximativ 600 m.

Descrierea sumară a investitiei:

Obiectivul general al proiectului îl constituie combaterea poluării cu nitrați a apelor, prin asigurarea managementului gunoiului de grajd generat la nivelul fermelor/gospodăriilor din grupul țintă – 882 gospodării, ferme mici/mijlocii din cadrul UAT Ștefan Vodă.

În acest sens, va fi construit un sistem comunal integrat format dintr-o platformă comunală pentru depozitarea gunoiului de grajd pentru o capacitate maximă de depozitare de 1.500 mc, dimensiuni 40 m x 15 m (suprafață utilă platforma 600 mp), cu pereții având înălțimea de 2,5 m, precum și din 20 de platforme individuale pentru femierii mici și mijlocii – sateliți ai platformei comunale.

Platforma va fi utilizată pentru depozitarea temporară în condiții tehnologice și ecologice bune a gunoiului de grajd solid și semisolid amestecat sau nu cu alte materii organice. Pe lângă rolul de depozitare platforma este, de asemenea, utilizată și pentru amestecarea și compostarea gunoiului, transformându-le într-un produs (compost) mai omogen, stabil, mai bun calitativ pentru utilizarea ca îngrășământ agricol, care poate fi valorificat si/sau comercializat.

Principalii indicatori tehnico-economici aferenți investiției

a) Indicatorii maximali, respectiv valoarea totală a obiectivului de investiție, exprimată în lei, cu TVA, și respectiv fără TVA, din care construcții – montaj (C+M), în conformitate cu devizul general:

Valoarea totală a investiției cu TVA: 4.853.763,09 lei

Valoarea totală a investiției fără TVA: 4.081.995,29 lei

Valoarea TVA a investiției: 771.767,80 lei

Valoarea eligibilă a investiției cu TVA: 4.835.913,09 lei

Valoarea eligibilă a investiției fără TVA: 4,066,995.29 lei

TVA eligibil: 768.917,80 lei

Valoarea neeligibilă a investiției cu TVA: 17.850,00 lei

Valoarea neeligibilă a investiției fără TVA: 15.000,00 lei

TVA neeligibil: 2.850,00 lei

Valoarea C+M a investiției cu TVA: 2.170.074,03 lei

Valoarea C+M a investiției fără TVA: 1.823.591,60 lei

b) Indicatori minimali, respectiv indicatori de performanță - elemente fizice/capacități fizice care să indice atingerea țintei obiectivului de investiții, și, după caz, calitativi, în conformitate cu standardele, normativele si reglementările tehnice în vigoare:

sistem comunal integrat înființat și operațional format dintr-o platformă comunală cu o capacitate de stocare de 1.500 mc de gunoi de grajd și 10 de platforme individuale pentru fermierii mici și mijlocii – sateliți ai platformei comunale;

c) Durata estimată de executie a obiectivului de investiție, exprimată în luni: 12 luni

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.