Primăria finalizează implementarea proiectului cu titlul “Înființare stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călărași” finanțat din Fondul de Mediu

Primăria finalizează implementarea proiectului cu titlul “Înființare stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călărași” finanțat din Fondul de Mediu

Primăria Municipiului Călărași finalizează în aceste zile implementarea proiectului cu titlul “Înființare stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călărași” finanțat din Fondul de Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 794.539,20 lei inclusiv TVA lei, la care bugetul local, conform cerințelor de finanțare, contribuie cu 10%.

Astfel, Primăria Municipiului Călărași rezolvă încă una dintre solicitările cetățenilor posesori de autovehicule electrice atât din municipiu cât și a celor care sunt în tranzit, și care contribuie astfel, la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, proiectul satisface nevoile deținătorilor inclusiv a celor care locuiesc la bloc, permițând astfel, alimentarea din spații publice a acestor autovehicule.

În municipiu sunt deja instalate cele 4 stații de reîncărcare în următoarele locații :

- Str. 1848 – parcare

- B-dul 1 Mai parcare spital județean

- Str. Flacăra – parcare sediu Primărie 2

- Str . Stejarului -parcare fostul sediu BancPost

În aceste zile se efectuează probe ale softurilor și teste ale echipamentelor, urmând că în data de 5 octombrie a.c. să fie efectuată recepția la terminarea lucrărilor, imediat urmând ca stațiile să devină funcționale, cu o lună de gratuitate pentru toți utilizatorii.

Stațiile respectă Standardul IEC 61851 (Sistem de incărcare conductivă pentru vehicule electrice), echipate cu 3 prize și conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, 1 priză pentru încărcarea în curent alternativ și 2 prize pentru încărcare în curent continuu, cu conectori ai sistemului de reincărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul EN62196-3, pentru încărcarea în curent continu.

De asemenea, ele prezintă acces deschis de management și operare care permite identificarea locatiei, monitorizarea în timp real a functionalitătii, disponibilitătii, cantitătii de energie transferate. Accesul permite interconectarea și comunicarea cu alte instalații similare în timp real; asigură 3 locuri de parcare, egal cu numărul punctelor de reincărcare aferente stațiilor, destinate exclusiv incărcării vehiculelor electrice; asigură accesul permanent și nediscriminatoriu al publicului; echiparea stațiilor de reincărcare este realizată cu meniu în limbă romană și în limbă engleză, care comunică prin protocol de tip OCPP-Open Charge Point Protocol-minim 1.5.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.