Primăria Chirnogi | Proiect depus pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum

Primăria Chirnogi | Proiect depus pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum

Comuna Chirnogi va putea să-și acopere o parte din consumul de energie electrică din surse regenerabile. În acest sens, primarul Ion Ștefan i-a convocat pe consilierii locali în ședință extraordinară, desfășurată pe 13 noiembrie, care au aprobat depunerea și implementarea proiectului cu titlul “Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum comuna Chirnogi, județul Călărași”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului cheie 1 “Surse regenerabile de energie și stocare a energiei” din Fondul de Modernizare – “Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice.

Tot atunci aau fost aprobate Studiul de Fezabilitate precum și indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiție, estimat la 1.492.474,71 lei (TVA inclus), valoarea neeligibilă fiind egală cu zero.

Ministerul Energiei a lansat un nou program de finantare din Fondul pentru Modernizare, care are in vedere Sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entitati publice, din cadrul Programului-cheie 1: Surse regenerabile de energie si stocarea energiei din Fondul pentru modernizare, destinat solicitantilor din sectorul public.

Lansarea apelulului de proiecte a avut loc în data de 6.12.2023. Apelul de proiecte este necompetitiv, cu depunere continuă până la data de 06.03.2024, ora 17:00.

Procedura de selectie a proiectelor este conform principiului „primul venit, primul evaluat si contractat, cu respectarea conditiilor din ghid”, corelat cu obiectivele FM si in limita bugetului alocat.

Activități eligibile în cadrul proiectului:

Achiziționarea de instalații/echipamente noi pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro;

Structurile strict aferente care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.