PMC vă invită, sâmbătă, 12 iunie, la Noaptea Muzeelor 2021

PMC vă invită, sâmbătă, 12 iunie, la Noaptea Muzeelor 2021

Noaptea Muzeelor 2021, eveniment organizat de Serviciul municipal pentru promovarea patrimoniului local din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi, va debuta, sâmbătă 12 iunie, la Muzeul Municipal la ora 18.00 și se va încheia la Centrul Cultural Poșta Veche la ora 23.00.

În intervalul 18.00 -21.00, la Muzeul Municipal, participanții la acest eveniment vor avea posibilitatea de a vizita expoziția realizată de Muzeul Național Cotroceni „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești” și de a vedea obiecte noi, integrate în expoziția de bază.

Începând cu ora 20.00, Ovidiu Tănase, un călărășean student la medicină, pasionat de folclor, în special de instrumente de suflat tradiționale - fluier, caval, cimpoi, ne va împărtăși din cunoștințele sale.

Programul evenimentului continuă, între orele 21.00 și 23.00, cu vizitarea Centrului Cultural Poșta Veche, o clădire de patrimoniu a cărei poveste își împletește istoria cu povestea Primăriei Vechi. Chiar dacă Poșta Veche a fost construită cu destinația de casă de locuit, închirierea ei către Oficiul de poștă în anul 1913 a făcut ca activitățile desfășurate acolo să o înscrie în rândul clădirilor publice. Amândouă sunt în amintirile și fotografiile multor generații de perechi călărășene care au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă, devenind în ultima perioadă de timp locuri pentru petrecerea timpului liber în mod plăcut și creativ.

Partenerii acestui eveniment sunt: Asociația Liderii Mileniului Trei Călărași, Asociația Volna Călărași; Consiliul Județean al Elevilor Călărași; 3 Smoked Olives Festival; Atelierul din insulă.

Parteneri media: Antena 3 Călărași, www.arenamedia.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.