PMC va găzdui evenimentul de lansare a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce în judeţul Călăraşi

PMC va găzdui evenimentul de lansare a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce în judeţul Călăraşi

Primăria Municipiului Călăraşi va găzdui miercuri, 28 iulie, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local, evenimentul de lansare a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT) în judeţul Călăraşi, iniţiat de Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alexandrescu – Rusescu”, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen FILIA, Fundaţia Renaşterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

În cadrul evenimentului vor fi prezentate obiectivele proiectului, calendarul acţiunilor viitoare în judeţul Prahova şi Regiunea Muntenia Sud, rezultatele demersurilor de prevenire şi control desfăşurate precum şi planul de acţiune pentru a reduce povara bolii în rândul femeilor din România. De asemenea vor fi prezentate cele mai noi date cu privire la incidenţa cazurilor de cancer de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

În paralel, se va desfăşura o amplă acţiune de testare a femeilor care va avea loc în cadrul Unităţii Mobile de Screening pentru Cancerul de Col Uterin, ce va fi amplasată într-o zonă adiacentă Primăriei Călăraşi, în intervalul orar 09.30 – 16.00.

coluterin

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.