PMC | S-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru proiectul „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom”

PMC | S-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru proiectul „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom”

Miercuri, 25 august, s-a semnat contractul de proiectare şi de execuţie a lucrărilor pentru proiectul „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom”.

Finanţarea proiectului se va realiza în baza contractului de finanţare nr. 5970 – 11.09.2020 în cadrul Programului Operational Regional POR 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2, Realizarea de acţiuni destinate îmbunataţirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului, care defineste oportunitatea reconversiei si refuncţionalizarii terenurilor si suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipii resedinta de judeţ;

Principala activitate constă în executarea lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi din zona de vest şi zona de locuit Navrom. Astfel se vor crea şi amenaja 83.494 metri pătraţi de spaţiu verde.

Lucrările care se vor efectua vizează:

1. Regenerarea spaţiului urban prin amenajarea spaţiilor verzi din Zona de Vest - Bazinul Iazului Decantor Jirlău după cum urmează:

- Spaţii verzi (gazon însămânţat): 71,812,0 mp

- Locuri de joacă (pardoseală elastică): 1,237,0 mp

- Skate-park (pardoseală beton): 1,407,0 mp

- Alei pietonale (asfalt colorat): 2,512,0 mp

- Spaţii majore de acces (asfalt colarat/pavaj): 2.296,0 mp

- Platforme pentru amplasare foişoare (pardoseală beton/asfalt): 527,0 mp

Construcţiile propuse vor fi destinate petrecerii timpulul liber.

Se vor amplasa următoarele piese de mobilier urban:

- mobilier urban (bănci): 170 buc

- bănci inteligente: 5 buc

- coşuri de gunoi: 85 buc

- cişmea de apă potabilă: 3 buc

- container prefabricat birou administraţie: 1 buc

2. Regenerarea spaţiului urban prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de locuit Navrom, astfel:

- Spaţii verzi (gazon însămânţat): 333,50 mp

- Alee pietonală şi spaţii de joacă (asfalt/pardoseală elastică): 370 mp

Construcţiile propuse vor fi de asemenea destinate petrecerii timpulul liber.

Se vor amplasa următoarele piese de mobilier urban:

- mobilier urban (bănci): 12 buc

- set de masă cu bănci: 4 buc

- coşuri de gunoi: 10 buc

- cişmea de apă potabilă: 1 buc

Durata contractului este de 63 luni, din care: 3 luni pentru proiectare, de la data transmiterii ordinului de prestare a serviciilor, 24 luni pentru execuție lucrări de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor și 36 luni, garanţie a lucrărilor. Data finalizării implementării proiectului este 31 decembrie 2023.

Valoarea proiectului este de 10.009.412,02 lei (fără TVA), contribuţia UAT Călăraşi fiind de 2%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.