PMC | Patru obiective de investiții propuse spre finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

PMC | Patru obiective de investiții propuse spre finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

Nu mai puțin de patru mari obiective de investiții sunt propuse de conducerea Primăriei Municipiului Călărași spre finanțare Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice prin intermediul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, un program multianual finanțat de la bugetul de stat, care are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României.

În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare ce va avea loc luni, 18 octombrie, la prânz figurează tot atâtea proiecte de hotărâri privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru următoarele obiective: „Modernizare strada Mihail Kogălniceanu şi Bulevardul 1 Mai din municipiul Călărași, judeţul Călărași”, „Modernizare străzi în Cartierul Mircea Vodă, Lot 2, Municipiul Călăraşi”, „Modernizare străzi Cartier Măgureni” și respectiv „Modernizare străzi pe culoarul de tranzitare al municipiului Călărași: strada Sloboziei (DN21), Bulevardul Republicii, strada Eroilor (DN3B), județul Călărași”.

Valoarea totală a acestor proiecte este de 57.371.119,58 lei (cu TVA) din care valoarea solicitată de la bugetul de stat este de 55.567.387,81 lei. Diferența de 1.803.731,77 lei va fi suportată de la bugetul local reprezentând cheltuieli care nu se finanțează prin PNI Anghel Saligny.

Iată mai jos sumele necesare pentru finanțarea celor 4 obiective de investiții

  1. „Modernizare str. M. Kogălniceanu și b-dul 1 Mai din mun. Călărași, jud. Călărași”

Devizul general estimativ: 5.854.462,70 lei cu TVA

Bugetul de stat: 5.563.001,25 lei cu TVA;

Bugetul local: 291.461,45 lei cu TVA;

  1. „Modernizare străzi Cartier Măgureni”

Devizul general estimativ: 10.272.289,69 lei cu TVA

Bugetul de stat: 9.868.570,25 lei cu TVA;

Bugetul local: 403.719,44 lei cu TVA;

  1. „Modernizare străzi în Cartierul Mircea Vodă, Lot 2, Municipiul Călărași”

Devizul general estimativ: 20.520.979,78 lei cu TVA

Bugetul de stat: 19.899.947,77 lei cu TVA;

Bugetul local: 621.032,01 lei cu TVA;

  1. „Modernizare străzi pe culoarul de tranzitare al municipiului Călărași: str. Sloboziei (DN21), b-dul Republicii, str. Eroilor (DN3B), județul Călărași”

Devizul general estimativ: 20.723.387,41 lei cu TVA

Bugetul de stat: 20.235.868,54 lei cu TVA;

Bugetul local: 487.518,87 lei cu TVA;

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis faptul că începând din 23 septembrie, autoritățile locale pot accesa platforma digitală investitii.mdlpa.ro, creată pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele de construcție și modernizare a drumurilor, a rețelelor de apă și canalizare, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Fiecare unitate administrativ-teritorială va avea prealocată finanțare minimă pentru cel puțin un proiect eligibil, în limita următoarelor sume pentru fiecare categorie de unitate administrativ-teritorială, respectiv subdiviziune a unităților administrativ-teritoriale:

- comune: 4 milioane lei, cu TVA;

- orașe: 7 milioane lei, cu TVA;

- municipii, altele decât reședințele de județ: 10 milioane lei, cu TVA;

- municipii reședințe de județ: 43 milioane lei, cu TVA;

- sectoarele municipiului București: 35 milioane lei, cu TVA;

- județe (reprezentate de consilii județene): 140 milioane lei, cu TVA.

Fondurile alocate vor fi destinate construcției a 12.000 km de rețele de alimentare cu apă și canalizare construite/extinse, 700.000 de branșamente individuale la sistem de alimentare cu apă/racorduri individuale la sistem de canalizare, construcția sau modernizarea a 2.000 km de drumuri județene și variante ocolitoare și 3.000 km de drumuri comunale.

Criteriile de prioritizare sunt:

- Datele demografice și administrativ-teritoriale ale județelor;

- Capacitatea financiară a unităților administrativ-teritoriale;

- Ponderea valorii totale alocate pentru obiectivele de investiții aflate în derulare;

- Indicatori statici din care rezultă necesarul de infrastructură în domeniile drumurilor publice, alimentării cu apă, sistemelor de canalizare.

- Cererile de finanțare se pot depune în 45 de zile, respectiv până la data de 08 noiembrie 2021, atât electronic, cât și fizic.

Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice a fost publicat pe 22 septembrie, în Monitorul Oficial.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.