Pentru Drăgulin, “legea este clară și obligatorie pentru toți”. Doar dacă eşti prins!

Pentru Drăgulin, “legea este clară și obligatorie pentru toți”. Doar dacă eşti prins!

Mai bine mai târziu, decât niciodată. Aproape o zi i-a trebuit primarului Dan Drăgulin să ne spună nu doar că “administrația publică locală călărășeană sprijină orice implicare socială care înseamnă investiții private în infrastructura școlară!” dar şi că “sprijină respectarea legii și găsirea unor soluții legale, rapide, pentru ca unele situații să fie preîntâmpinate și rezolvate.”

Şi ca să ne intre tuturor bine în cap, a mai zis domnu’ primar că “Legea este clară și obligatorie pentru toți cei care vor să contribuie la dezvoltarea municipiului Călărași.”

Suferind puţin şi de mania persecuţiei, domnu’ primar n-a uitat să precizeze că „Denigrările unor persoane și publicații sunt menite să inducă ideea, mai ales în rândul părinților ai căror copii frecventează cursurile Școlii gimnaziale Carol I, că administrația publică locală refuză sau întârzie unele investiții.”

Serios? Comunicatul de presă, postat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei abia după cafeaua de la 9.00, nu ne-a lămurit decât foarte – foarte puţin. În jurul lui „planează” o gramadă de întrebări la care ar trebui să răspundă primaru’ cel „fără de greşeală”.

De pildă, de ce v-aţi dus domnu’ primar la Şcoala Carol 1 abia miercuri, 2 septembrie, în condiţiile în care lucrările fuseseră demarate de aproape o săptămână? Tot din cauza unei sesizări / plângeri depuse de un alt întreprinzător, administrator al unei firme de construcţii? Avea-i habar, cumva, domnule primar de intenţiile doamnei Alina Naghi de a construi acolo, în zona de protecție a unui monument istoric, un imobil?

Dacă direcţiunea unităţii de învăţământ nu s-a sinchisit să sesizeze Primăria chiar din ziua în care şi-a făcut simţită prezenţa la locul cu pricina echipa de constructori, de ce nimeni din subordinea dumneavoastră nu v-a informat că în curtea Şcolii Carol I, situată la nici 50 de metri de biroul din care conduceţi oraşul, se efectuează lucrări de construcţie? Cine să creadă că nici un inspector de la urbanism ori vreun poliţist comunitar n-a trecut pe acolo deloc într-un interval de timp aşa de mare? Şcoala e în buricul oraşului, totuşi, şi nu la marginea lui!

Doamna Alina Naghi nu-i un întreprinzător oarecare. Pentru că nu cred în ruptul capului că nu ştiţi ce se întâmplă în oraşul pe care-l conduceţi, de ce n-aţi sunat-o s-o întrebaţi ce intenţionează să facă, repet, la şcoala aflată exact sub nasul dumneavoastră? Sigur ar fi stopat lucrările chiar din acea zi şi ar fi intrat în legalitate aşa cum i-aţi cerut miercuri fără să se mai supere şi să strice tot ce începuse!

Ştiţi ce cred eu şi nu numai, domnu’ primar? Dacă n-ar fi existat acea sesizare, nu v-aţi fi deplasat niciodată la Şcoala Carol I ca să mai faceţi pe apărătorul legii, căutând duşmanii unde nu există. Vă asigur că situaţia n-ar mai fi degenerat iar lucrurile s-ar fi reglat de la sine. După părerea mea, respectarea legii trebuie supravegheată de la minutul 1 şi nu de la pauză!

Apropos, lucrările efectuate anul acesta de aceeaşi doamnă Naghi la cimitirul de lângă fostul liceu auto au avut la bază autorizaţia de construire, aşa cum cere legea pe care nu obosiţi s-o pomeniţi doar atunci când vă convine sau sunteţi constrâns s-o faceţi? Dacă da, vă rog să aveţi amabilitatea s-o publicaţi pe pagina de Facebook a Primăriei.

Dacă tot insistaţi să ne convingeţi că “Legea este clară și obligatorie pentru toți cei care vor să contribuie la dezvoltarea municipiului Călărași”, precizaţi dacă în timpul mandatelor dumneavoastră s-au mai efectuat lucrări fără autorizaţie de construire. Ne-aţi lămurit că la capitolul Certificate de urbanism aveţi probleme! Chiar aşa de greu se…completează?

 

Textul comunicatului postat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei, joi, în jurul orei 10.00

“Administrația publică locală călărășeană sprijină orice implicare socială care înseamnă investiții private în infrastructura școlară!

Totodată, Primăria Municipiului Călărași, prin primarul Daniel Ștefan Drăgulin și aparatul de specialitate, sprijină respectarea legii și găsirea unor soluții legale, rapide, pentru ca unele situații să fie preîntâmpinate și rezolvate.

Acest lucru s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri, 2 octombrie, când s-a dispus oprirea unor lucrări la o anexă a Școlii Gimnaziale Carol I, lucrări realizate din fonduri private în zona de protecție a unui monument istoric, așa cum este corpul principal al școlii. Aceste lucrări de construire sunt supuse unei autorizări a Comisiei zonale de cultură!

S-a preîntâmpinat o încălcare a legii, iar de ieri, 2 octombrie, a fost demarată, împreună cu managementul unității de învățământ, procedura de obținere a autorizației de construire, urmând a fi făcute toate demersurile ca documentațiile să fie realizate în cel mai scurt timp posibil.

Necunoașterea legii, din păcate, este propagată în spațiul public ca o piedică pusă de primarul Daniel Ștefan Drăgulin unor astfel de investiții. Denigrările unor persoane și publicații sunt menite să inducă ideea, mai ales în rândul părinților ai căror copii frecventează cursurile Școlii gimnaziale Carol I, că administrația publică locală refuză sau întârzie unele investiții.

Legea este clară și obligatorie pentru toți cei care vor să contribuie la dezvoltarea municipiului Călărași. Cei care denigrează numai în scop politic să demonstreze dacă primarul Drăgulin și arhitectul-șef Samoilă au făcut altceva decât să fie respectată legea!”