P. Ţone: Nu vom permite această transformare până când nu se realizează încadrarea cu personal specializat, dotarea cu aparatură, echipamente de protecție și medicamente

P. Ţone: Nu vom permite această transformare până când nu se realizează încadrarea cu personal specializat, dotarea cu aparatură, echipamente de protecție și medicamente

Publicarea Hotărârii nr.5 din 25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, dar în special a prevederii stipulate la articolul 1 litera b și anume „Transformarea Spitalul Municipal Oltenița în spital pentru tratarea cazurilor de COVID-19, se va face numai după încadrarea cu personal specializat, dotarea cu aparatură, echipamente de protecție și medicamente conform procedurii de tratare a cazurilor de COVID – 19”, a dat naștere la multe comentarii în spațiul pubic, motiv pentru care am dorit să venim cu precizări.

Pentru început vreau să vă asigur că siguranța oltenițenilor, înseamnă și siguranța mea și a familiei mele și acest lucru, acum când vorbim despre viață și despre moarte, nu poate face obiectul niciunei negocieri, motiv pentru care dacă ar fi fost să decid doar eu, în calitate de primar a acestei localități răspunsul ar fi fost unul singur...și acela ar fi fost NU.

Dar acum când ne aflăm într-un moment excepțional și țara e condusă prin ORDONANȚE MILITARE trebuie să ne supunem hotărârilor celor care gestionează managementul ecestui tip de risc și anume GUVERNULUI ROMÂNIEI. Trebuie să ne supunem, dar nu oricum și nu necondiționat. Nu vom permite ca cineva să ne trimită pe front la război fără pușcă și cască de protecție, deci nu vom permite această transformare până când nu se realizează încadrarea cu personal specializat, dotarea cu aparatură, echipamente de protecție și medicamente.

Specialiștii spitalului nostru știu ce ne trebuie și acest necesar a fost înaintat către Ministerul Sănătății, pentru că depășește cu mult posibilitățile bugetului nostru.

Văzând acum modul în care ați înțeles să aplicați prevederile Ordonanțelor militare, am convingerea că vom reuși să trecem împreună că după această perioadă vom fi cu toții sănătoși și ne vom continua viața în normalitate.

PRIMAR

Petre ȚONE

Sursa Facebook Prim[ria Municipiului Olteni'a