Nesimţire mare cât...garajul!

Nesimţire mare cât...garajul!

Pe 11 februarie a.c, scriam că undeva în „buricul” oraşului există un garaj care se lasă greu, chiar foarte greu doborât! Şi n-am greşit sau altfel spus n-am exagerat cu nimic. Iată că şi după o lună, coşmelia, pitită undeva între străzile Flacăra şi Progresu e tot acolo, la locul ei, sfidătoare, semn că se bucură de proptele serioase la Primărie.

Acuma, nici nu mai contează al cui este sau cine-l foloseşte. Cert e că domnul primar Drăgulin o „îndrăgeşte” foarte tare, tolerând-o aşa cum e, deşi face parte din categoria construcţiilor amplasate ilegal pe spaţiul public. Nu poţi să te pui cu „fetişu’” omului!

În rest, e bine! Pentru că aşa fac primarii liberali, democratici prin definiţie. Apără legea şi stau cu statu’ de drept în gură, doar când le convine!

Lăsând gluma la o parte, domnul primar chiar îşi bate joc de cetăţenii simpli care n-au putut să apeleze la el atunci când s-au trezit, la rândul lor, cu garajul ridicat. Bieţii oameni n-au comentat şi s-au supus rigorilor legii. Dar, de acum, e normal ca oricine deţine o astfel de construcţie, aflată pe o listă de „ridicare”, să aibă tot dreptul să adopte o atitudine la fel de sfidătoare faţă de Primărie, aşa cum procedează şi „bosulică” de la Garda de Mediu, cel care utilizează garajul buclucaş. Pentru că „legea” la Călăraşi e aplicată selectiv.

Apropos, domnu’ primar. Dacă tot ne sfidezi, măcar încasezi ceva bănuţi pe locul concesionat? Tot te plângi că n-ai bani de investiţii pentru că te-a lăsat Dăncilă fără 140 de miliarde de lei vechi în buget…

Rar mi-a fost dat să văd o asemenea nesimţire!