Centrul pentru activități educative și culturale, construit în cartierul Livada din fonduri europene și-a deschis deja porțile.
Marți, primarul Marius Dulce, în mandatul căruia au fost demarate și finalizate lucrările de construcție, a vizita locația subliniind prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook că “Mai importantă decât panglica tăiată la finalizarea Centrului de activități educative și culturale din Livadă este prezența copiilor care merită o a doua șansă.
Au luat cu asalt poarta obiectivului pe care l-am ridicat în sânul comunității de etnie romă, tocmai pentru a-i integra armonios în cercul cunoașterii pe care orice copil de vârsta lor îl descoperă la școală.
Proiectul este finanțat prin fonduri europene și are ca scop principal educarea copiilor și părinților prin activități de suport care să vizeze diminuarea numărului de persoane aflate în risc de excluziune socială.”
Obiectivul de investiții “ÎNFIINŢARE CENTRU PENTRU ACTIVITĂŢI EDUCATIVE ŞI CULTURALE ÎN CARTIERUL LIVADA” a fost finanțat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.3.
Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității marginalizate Livada din municipiul Călărași, contribuind astfel la promovarea coeziunii sociale prin îmbunătățirea mediului construit și prin activități complexe care vizează ocuparea forței de muncă, creșterea educației, îmbunătățirea asistenței medicale, a serviciilor sociale și de dezvoltare comunitară.
Principalele obiective ale investiției au constat în:
- Construirea unei clădiri destinate utilizării publice pentru activități educative, culturale și recreative. (un corp de clădire indepedent (regim de înălțime parter), având în plan formă dreptunghiulară de 22.9 0x11.35 m, o suprafață construită / desfășurată de 247,75 mp).
- Modernizarea străzii Violonist Ion Voicu, stradă secundară (cu o parte carosabilă de 6 m) care asigură accesul la clădirea realizată prin proiect (inclusiv modernizarea trotuarelor). Modernizarea s-a realizat după introducerea canalizării, lucrări executate cu fonduri din bugetul local.
Valoarea totală eligibilă a fost de 2.359.425,55 lei, din care contribuția UE: 2.005.511,71 lei. Contribuția UAT a fost de 2%.
Contractul de finanțare a fost semnat pe 08.10.2019. Perioada de implementare: octombrie 2019 - iunie 2024.