Marius Dulce: Am asigurările constructorilor că săptămâna viitoare va fi finalizată zona de plimbare, urmând ca întreg obiectivul să fie oferit Călărașiului la finalul lunii iulie 2024

Marius Dulce: Am asigurările constructorilor că săptămâna viitoare va fi finalizată zona de plimbare, urmând ca întreg obiectivul să fie oferit Călărașiului la finalul lunii iulie 2024

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Marius Dulce susțină că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată zona de plimbare din Promenadă, obiectivul urmând a fi finalizat la finalul lunii iulie a acestui an.

”Promenada începe să prindă contur. Încă un loc de relaxare pentru călărășeni și nu numai. O investiție care merită toate eforturile ținând cont că brațul Borcea trebuie pus în valoare. Am asigurările constructorilor că săptămâna viitoare va fi finalizată zona de plimbare, urmând ca întreg obiectivul să fie oferit Călărașiului la finalul lunii iulie 2024. Zona verde-albastră a orașului, prioritate pentru mine!”, se arată în mesajul postat de primarul Marius Dulce pe Facebook.

”Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în Regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra” sau, pe scurt, Promenada este un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Interreg V-a, Axa prioritară 1 ”O regiune bine conectată”, Obiectiv Specific 1.1 ”Îmbunătățirea siguranței transportului pe căile navigabile fluviale și maritime”.

Investiția are ca scop îmbunătățirea navigabilității în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra, prin infrastructura de întărire a malurilor, atât în România, cât și în Bulgaria, marcarea corespunzătoare a căii navigabile și folosirea unor mijloace de transport fluvial sigure între cele două localități.

Activități care revin municipiul Călărași în cadrul proiectului sunt următoarele:

- execuția de lucrări de apărare de mal stâng al Brațului Borcea pe toată lungimea promenadei și a aleilor pietonale (aproximativ 350 ml)

- construcția gării fluviale (din metal și sticlă) și a pontonului

- amenajări exterioare (mobilier urban)

- asigurarea utilităților

Accesul spre amplasament este un drum de acces cu o bandă pe sens cu lățimea de 7 m din Șoseaua Chiciu. Aleile pietonale sunt realizate din dale de beton. În zona gării fluviale s-a montat un ponton cu dimensiunea de 30 x 4 m, format din 3 flotoare din beton 15 x 4 x 1 m, paralel cu apărarea de mal. Accesul spre ponton se va face pe o pasarelă din aluminiu 30 x 2 m. Transportul se va asigura cu un autobuz fluvial (amfibiu). Calea navigabilă va fi marcată prin instalarea unor balize pe o distanță de 5 km pe brațul Borcea.

Din totalul bugetului acestui proiect, estimat la 5.946.041,76 euro, cea mai mare parte revine Municipiului Călărași, astfel:

1. Consiliul Județean Călărași (lider de proiect): 719.345,54 euro (12,09%)

2. Municipalitatea Silistra: 1.999.999,32 euro (33,63%)

3. Municipiul Călărași: 3.226.696,9 euro (54,26%)

promenada2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.