M. Dulce: Trebuie să avem soluții!

M. Dulce: Trebuie să avem soluții!

Noul primar al municipiului Călărași, Marius Dulce, a trecut în revistă principalele acțiuni întreprinse la început de mandat, susținând că dezvoltarea municipiului reședință de județ, obiectiv asumat în campania electorală, constituie o prioritate pentru toți aleșii din 27 septembrie.

Domnule primar, care ar fi noutățile începutului de mandat? Pe scurt, care sunt primele măsuri luate în calitate de primar al municipiului?

Marius Dulce: Am început să asfaltăm, aşa cum am promis în campania electorală. Până la ora asta, dacă nu mă înşel, am terminat 5 străzi, urmează a 6-a, str. Câmpului. De curând, a fost inaugurată numai pe zona de carosabil str. Stadionului, acum lucrăm la trotuare... Vreau să fie lucrurile aşa cum trebuie. Recent, am inițiat o rectificare bugetară pentru că vreau să bag în lucru str. Luceafărului şi str. Zefirului, zona de blocuri de la Panduri la Belşugului şi de la Panduri la Nufărului, întrucât acolo e o zonă care de 30 de ani cred că nu s-a făcut nimic.

Ăsta e un început. Pentru anul viitor există un plan de bătaie?

Marius Dulce: Sigur. Vom merge în continuare pe aceste zone pentru a asfalta, a avea trotuare bune şi în plus să începem implementarea proiectelor. Mă gândesc că trebuie să avem un cashflow prin care să asigur finanţarea proiectelor, cofinanţarea lor, până începem să rulăm aceste proiecte ca să putem să fim în grafic şi să absorbim toţi banii pentru care am semnat.

A fost şi este în continuare un an teribil. Transferurile de la Guvern către bugetele locale întârzie. Aşa zisa rectificare deocamdată e pe hârtie. Cum vă veţi descurca în perioada următoare?

Marius Dulce: Trebuie să avem soluţii pentru că asta e. Vom vedea ce ne va da Guvernul. Vedem şi noi ce se întâmplă în jurul nostru, cum “cad” oamenii ca în război. Din păcate, nu se ia nicio măsură, tot se insistă pe alegeri, oamenii rămân expuşi iar noi, primarii, trebuie să găsim soluţii ca să ducem lucrurile mai departe.

Estimaţi că veţi închide anul cu probleme?

Marius Dulce: Nu, încerc să ţin aceste probleme financiare pe linia de plutire. Încerc să am soluţii la toate aceste probleme atât cât putem.

În Consiliul Local s-a conturat o majoritate PSD-PMP. Cum decurge relaţia cu colegii?

Marius Dulce: Eu le-am transmis încă de la început că pentru mine campania electorală s-a terminat. Suntem datori față de toţi călărăşenii să facem lucruri bune pentru ei. N-am de gând să vin în Consiliul Local cu Proiecte de hotărâri controversate pentru a genera discuţii sterile, contradictorii. Dimpotrivă! Voi veni cu proiecte constructive pentru că vreau să dezvoltăm oraşul şi am nevoie de votul lor în Consiliu dacă îşi doresc și dumnealor, bineînțeles, să dezvoltăm oraşul. Dacă nu, o să mergem pe o majoritate simplă iar restul le rezolvăm din mers.

Mulțumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.