M. Dulce: Străzile din cartierele Mircea Vodă și Măgureni vor fi reabilitate cu fonduri proprii dacă CNI nu va aproba finanțarea lucrărilor

  M. Dulce: Străzile din cartierele Mircea Vodă și Măgureni vor fi reabilitate cu fonduri proprii dacă CNI nu va aproba finanțarea lucrărilor

Reabilitarea infrastructurii stradale și pietonale a devenit o prioritate a Executivului Primăriei Călărași. Primarul Marius Dulce a trecut joi în revistă străzile care vor fi reparate în acest an, subliniind că dacă până în toamnă CNI nu va aproba finanțarea obiectivele aflate în lista sinteză, lucrările vor fi susținute financiar din fonduri proprii.

“În bugetul inițial era prinsă pentru reparații strada Borcea dar din discuțiile purtate cu conducerea SC Ecoaqua SA, strada respectivă figurează în magistrală și dacă se semnează contractul așa cum a anunțat recent și dl director Nuțu, va fi spartă. Atunci am preferat să intrăm pe strada Dunărea pe care începem s-o modernizăm și vom repara străzile Borcea, Bărăganului și Parcului.

Vreau să fac un apel prin intermediul dvs. și să le mai spun o dată cetățenilor din cartierul Mircea Vodă că nu i-am uitat. Suntem pe lista sinteză cu toate documentele conforme, verificate la CNI și avem certitudinea că toate forțele politice ne vor ajuta să obținem finanțarea pentru asfaltarea a ceea ce a mai rămas din cartierul Mircea Vodă. Dacă totuși nu se va întâmpla acest lucru, atunci în toamnă vom prinde din fonduri proprii și cartierul Mircea Vodă pentru asfaltare. Prin urmare, le cer să mai aibă puțină răbdare.

Am intervenit în parcarea de la Zoo pe care am mărit-o și am adus-o la stadiul de piatră. O vom asfalta după ce se va încheia licitația de la CNI privind construirea unui teren de sport multifuncțional. Pe parcări, am intervenit în această perioadă în zona ANL-urilor.

Nu i-am uitat nici pe cetățenii din cartierul Măgureni, de pe strada M. Kogălniceanu pe care am reprofilat-o și de pe B-dul 1 Mai. Acolo o să intervenim până la nivel de piatră pentru că și ele figurează pe lista sinteză depusă la CNI. Și aici așteptăm până în toamnă. Dacă se întâmplă să nu fim acceptați la finanțare, atunci le vom reabilita cu fonduri proprii așa cum facem cu străzile Plevna, Rahova și Viitor.

Strada Flacăra va intra în reparații. După ce terminăm Varianta Nord pentru că era primordială, străzile Borcea, Bărăganului și Parcului, vom repara și strada Flacăra cu oamenii noștri de la SP Pavaje Spații Verzi. În toamnă, intenționăm să încheiem un contract multianual și începând cu anul viitor să modernizăm strada Flacăra.”, a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă primarul, Marius Dulce.