M. Dulce: Sper ca guvernanții să ne audă și să ne finanțeze aceste lucrări

M. Dulce: Sper ca guvernanții să ne audă și să ne finanțeze aceste lucrări

Și primarul Marius Dulce a tras un semnal de alarmă cu privire la situația proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală în contextul în care Ministerul Dezvoltării a anunțat recent că fondurile alocate programului în acest an s-au epuizat. Municipiul Călărași a accesat, pe PNDL 2, un proiect de înființare creșă, în valoare de peste 2 milioane de lei, în cartierul Măgureni.

“Și la Călărași avem un proiect finanțabil prin Programul Național de Dezvoltare Locală. E vorba de o creșă pe care ne-am gândit s-o construim în cartierul Măgureni. Valoarea proiectului este de peste 2 milioane de lei, creșa urmând să aibă 30 de locuri. Acum două săptămâni am fost la București ca să iau datele și să începem dar din păcate ne-am trezit că s-a blocat. Aveam în vedere să facem un loc de joacă complementar celui de la creșă.”, a declarat joi primarul Dulce care a continuat “Situația e complexă. Avem proiecte și pe CNI. Și acolo e o problemă pentru că nu se finanțează, deocamdată, nimic.

Așteptăm ca la rectificare pe care sper ca Guvernul s-o inițieze cât mai repede să se aloce noi sume pentru finanțarea acestor lucrări necesare pentru comunitate iar în felul acesta să putem să ne dezvoltăm.

În ceea ce-i privește pe cei mici avem un proiect pe fonduri europene de modernizare și extindere a unei creșe cu încă 60 de locuri. Sper ca guvernanții să ne audă și să ne finanțeze aceste lucrări.

Pe 22 iunie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis o circulară tuturor primăriilor și consiliilor județene din țară anunțând că pentru acest an creditele bugetare alocate Programului Național de Dezvoltare Locală s-au epuizat. Autoritățile publice locale pot lua în calcul chiar varianta sistării lucrărilor dacă nu dispun de resurse proprii pentru continuarea acestora.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.