M. Dulce: Prioritatea a fost să dezvoltăm mobilitatea cetăţenilor

M. Dulce: Prioritatea a fost să dezvoltăm mobilitatea cetăţenilor

Primarul Marius Dulce a trecut joi în revistă o parte din proiectele de reabilitare şi modernizare a infrastructurii stradale şi pietonale, multe dintre ele fiind deja finalizate. Până în acest moment, potrivit primelor estimări au fost asfaltate străzi în lungime de 14 km.

„Pe lângă faptul că ne descurcăm cu implementarea proiectelor europene, după cum aţi observat în acest prim an de mandat prioritatea a fost să dezvoltăm mobilitatea cetăţenilor din municipiul nostru care suferea din acest punct de vedere.

N-am făcut un calcul exact dar aş putea să vă spun au fost asfaltate străzi în lungime totală de cel puţin 14 km. Nicio promisiune nu rămâne neonorată!

Săptămâna viitoare începem să asfaltăm prima parte a benzii de intrare în Călăraşi. O să ducem acolo şi iluminatul public, o să realizăm şi pista de biciclete dar şi pietonal.

Aşa cum aţi observat am terminat Varianta Nord, urmează să trasăm cu vopsea tot ce avem în planul de siguranţă. Sunt lucruri care se văd!

Nu mai vorbesc de străzile paralele cu strada Bucureşti pe care le-am reabilitat şi modernizat. De ce le-am făcut? Pentru că la anul, prin primăvară, poate chiar şi mai repede dacă timpul ne va permite, intrăm să modernizăm Bucureştiul. Atunci avem nevoie de mobilitate ca să nu deranjăm prea mult cetăţenii din Călăraşi.”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul Marius Dulce.

Pentru strada Avram Iancu e nevoie de aviz

Pentru introducerea reţelei de canalizare şi ulterior pentru asfaltare străzii Avram Iancu din cartierul Ceremac, municipalitate are nevoie de un aviz de la Ministerul Transporturlor, primarul Dulce, solicitând public sprijinul liberalilor pentru obţinerea acestui document în vederea demarării investiţiei în prima parte a anului viitor.

„Am terminat de asfaltat cartierul Ceremac, lucru ce nu s-a făcut de ani de zile. Oamenii aceia aveau şi ei dreptul la o viaţă normală. A mai rămas o singură stradă. Dacă tot au zbaterea asta cei de la PNL, le solicit ajutorul de la obţine pentru strada Avram Iancu avizul de la Ministerul Transporturilor ca să putem face anul viitor canalizarea după care să asfaltăm. E păcat să nu terminăm şi acest cartier!”, a continuat Marius Dulce.

Cartierul Farfuria, finalizat în jurul datei de 10 octombrie

Primarul Marius Dulce a mai adăugat joi că s-au demarat lucrările de reabilitare a carosabilului şi de reparare a trotuarelor pe străzile Nicolae Titulescu, Oituz şi Speranţei din cartierul Farfuriei care s-ar putea finaliza în jurul datei de 10 octombrie.

„Sper că până la 10 octombrie să terminăm de asfaltat şi cartierul Farfuria. Am terminat strada Nicolae Titulescu, pregătim strada Oituz, dacă ne permite timpul ne apucăm de asfaltat şi cred că o vom termina miercurea viitoare.

O să intrăm apoi şi pe strada Speranţei şi în felul acesta închidem şi cartierul Farfuria. Mai trebuie să corectăm nişte defecte pe care le au străzile Şcolii şi Oituz care au fost asfaltate anterior. O să montăm şi nişte guri de captare a apelor pluviale întrucât am constatat că sunt acolo nişte probleme. Vrem ca atunci când ieşim din acel cartier totul să fie funcţional, bine pus la punct.

Am făcut foarte multe lucruri, evident mai sunt multe de făcut. Săptămâna viitoare continuăm şi cu strada Dumbravei ca să închidem cu străzile paralele cu Bucureştiul. Desigur ca să asigurăm mobilitatea de care am vorbit.”, a conchis primarul municipiului Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.