M. Dulce: Nu am renunțat la acest proiect!

 M. Dulce: Nu am renunțat la acest proiect!

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a declarant joi că nu a renunțat la ideea de a convinge subsidiara din România a corporației japoneze Makita de a deschide un punct de lucru și la Călărași care va genera noi locuri de muncă pentru cetățenii din Călărași și din împrejurul acestuia.

“L-am sunat într-o zi pe directorul societății însă n-am putut comunica, fiind probabil prins într-o ședință. O să revin cu telefonul pentru că-mi doresc să-i convingem să vină și la Călărași. Desigur, dacă în programul lor de dezvoltare figurează și deschiderea altor puncte de lucru, în afara celui de la Brănești. Din informațiile pe care le avem, transportă într-adevăr cetățeni din Călărași la Brănești. În concluzie, nu am renunțat la acest proiect. Trebuie să facem tot ce e necesar pentru a crea locuri de muncă.”, a precizat într-o conferință de presă, primarul Dulce.

Fondată în 1915 ca o companie producătoare si vânzătoare de motoare electrice, corporația japoneză Makita a devenit lider mondial în producția și furnizarea de scule electrice profesionale, scule pneumatice și mașini pentru păduri, parcuri și grădini.

Prin cele trei mărci promovate (Makita, Dolmar si Maktec), holdingul este prezent pe cinci continente și asigură producția destinată pieței globale.

Producția se realizează în fabricile situate în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, Brazilia și Germania utilizându-se cele mai avansate modele de tehnologii și de control al calității.