M. Dulce: În octombrie terminăm lucrările la Bazarul Big

M. Dulce: În octombrie terminăm lucrările la Bazarul Big

Invitat miercuri în studioul Antena 3 Călăraşi, primarul Marius Dulce a trecut în revistă stadiul principalelor lucrări de execuţie a unor obiective de interes major, iniţiate atât cu fonduri proprii cât şi împrumuturi bancare care urmează să fie finalizate în perioada următoare. E vorba de Piaţa Centrală, Clubul pescarilor, strada Griviţa, B-dul N. Titulescu, canalizarea pluvială şi menajeră din cartierul Măgureni, Bazarul Big precum şi reabilitarea şi modernizarea unor străzi din Cartierul Mircea Vodă.

Piața Centrală. De vreo trei săptămâni, antreprenorul a mai încetinit ritmul lucrărilor. N-au fost niște situații clare acolo și în consecinţă trebuie să le definim mai bine. Mai exact, a venit cu ceva care nu era prevăzut în proiect. Vrem să luăm decizia cea mai bună. E vorba de renunțarea la anumite lucrări și punerea altora în operă. Trebuie să vedem cum procedăm astfel încât să iasă o lucrare foarte bună.

Clubul Pescarilor. Suntem în grafic. S-au apucat deja de construirea gardului împrejmuitor. La interior s-a dat deja și prima mână de var, cum se spune. Repet, suntem în grafic. Cu siguranță proiectul va fi finalizat în iunie.

Strada Grivița. Ne-am oprit la capăt pentru că mai au puțin de lucru în acea intersecție, între București și Grivița. Am promisiunea că se va aplica și stratul al doilea de asfalt ca să putem să ne conectăm. Într-o săptămână se vor termina lucrările și pe strada Grivița.

- Bulevardul Nicolae Titulescu. Am mai lucrat acolo, am construit o parcare, am făcut și modificări. Cum am găsit lucrurile, nu mi s-a părut normal, în sensul că se terminase trotuarul de pavele până la intrare în scară. Atunci am prelungit toate aceste trotuare până am inclus tot colțul. Asta se întâmplă la blocurile N, pe strada Speranței, pe strada Oituz. Aici, pe strada Oituz, am avut posibilitatea să amenajăm o parcare (...). Am găsit o parcare uitată pe care am pus-o în valoare. Mai avem o problemă cu capacele și cu peisagistica. În ceea ce priveşte peisagistica, o s-o facem cu forțe proprii pentru că nu ne convine cum s-a lucrat.

Bazarul BIG. O lucrare întârziată de 1 an de zile. Am făcut între timp un bazar provizoriu. Și pe această cale îmi prezint scuze cetățenilor de pe strada Trandafirilor pentru că mutând acolo bazarul i-am deranjat odată cu diminuarea spațiilor de parcare. Nu avem altă soluție. Nu cred că-i un capăt de țară să fim toleranți. În 7 luni o să terminăm lucrările de execuţie a bazarului.

Suntem în grafic, s-a terminat fundația, în 2 – 3 luni se vor pune şi stâlpii, urmând ca la sfârșitul lui iunie, începutul lunii iulie să montăm panourile sandwich.

În luna octombrie terminăm lucrările. De asta am și grăbit lucrările să nu-i mai prindă pe comercianţii de acolo încă o iarnă afară.

Cartierul Măgureni. Acolo s-a produs un disconfort că am fost forțați fiind vorba de o lucrare întârziată de 1 an de zile, cu termen de execuție până în iunie, iulie. Am muncit și în iarnă, ne-au prins și cele două săptămâni cu ploi și s-a creat acolo, într-adevăr, un disconfort. N-am terminat încă. S-a ajuns undeva la 45% dacă nu mai bine din lucrare. Urmează o altă etapă. Am achiziționat căminele de vid, în plus suntem într-o discuție cu proiectantul care nu a prins căminele de branșament la populație. Chiar ieri ne-am întâlnit să găsim soluția tehnică prin care să achiziționăm niște cămine cu branșamente astfel încât cetățenii să se branșeze foarte ușor la aceste canalizări. Sper ca în iunie, iulie să terminăm. Ulterior, vom identifica şi resursele necesare ca să asfaltăm, începând cu anul viitor, străzile din acest cartier.

Cartierul Mircea Vodă. Sper ca dl. Emil Dumitru (n.r. preşedintele interimar al PNL Călăraşi) să nu ne pună piedici pentru că din ce-am înţeles ar putea să ne pună piedici ca să nu accesăm fondurile respective. Sunt toate documentele date la Compania Naţională de Investiţii. E o investiție estimată la 130 milioane lei.

Eu sper să fim acceptaţi la finanţare pentru că îndeplinim toate condiţiile. Suntem în lista sinteză a CNI. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, am luat în calcul, ca în toamnă „să prindem în bugetul Primăriei suma necesară pentru un contract multianual ca să putem reabilita şi moderniza străzile din acest cartier prin fonduri proprii.

La fel vom proceda şi cu strada Mihail Kogălniceanu și Bulevardul 1 Mai. Anul acesta vom face o reprofilare cu piatră, iar de la anul, cu siguranță, vom intra cu asfaltul.”, a spus Dulce în emisiunea Punct la Călăraşi, moderată de Luminiţa Iordache.