M. Dulce: Faptul că va fi la Modelu sau la Roseţi nu ne deranjează

M. Dulce: Faptul că va fi la Modelu sau la Roseţi nu ne deranjează

Potrivit unor informaţii neoficiale din zona de business, compania Makita ar intenţiona, în perioada următoare să-şi extindă afacerile şi în judeţul Călăraşi, prin înfiinţarea unei noi capacităţi de producţie fie la Roseţi, fie la Modelu, în condiţiile în care circa 35% din salariaţii care fac zilnic naveta la fabrica din Brăneşti provin din judeţul nostru.

Întrebat dacă l-ar deranja o astfel de decizie având în vedere discuţiile purtate, în ultimele luni, cu reprezentanţii companiei cu privire la identificarea unei astfel de locaţii pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, primarul Marius Dulce a declarat „La momentul iniţial, dumnealor au spus că au 2700 de salariaţi şi că ar dori să se extindă până la 3000. Când ajung la această cifră vor căuta în zona Călăraşi să deschidă un punct de lucru. Faptul că va fi la Modelu sau la Roseţi nu ne deranjează. Dacă vin în zonă, indiferent că e vorba de Călăraşi, Modelu sau Roseţi, e clar că se va absorbi foarte multă forţă de muncă pentru că din zona Călăraşi se transportă cam 35% din personalul care lucrează acum la Makita.”, a spus primarul Dulce care a mai adăugat că prezenţa Makita la Călăraşi va determina dezvoltarea învăţământului dual prin crearea unor şcoli profesionale din cadrul cărora conducerea companiei îşi va putea recruta forţa de muncă.

„Am putea dezvolta şi învăţământul dual împreună cu Inspectoratul Şcolar în care să creăm nişte şcoli profesionale unde copiii noştri vor putea să facă practică iar ulterior compania să-şi recruteze din rândul lor forţa de muncă.”, a continuat Dulce.

În acelaşi context, primarul municipiului Călăraşi a amai anunţat că o firmă turcească, fără să o nominalizeze, ar fi interesată să investească pe fosta platformă siderurgică. În plus, autorităţile locale aşteaptă o decizie din partea AFV Beltrame Group care deţine la Călăraşi combinatul siderurgic Donalam şi care este interesată de achiziţionarea unui teren pentru construirea unui parc fotovoltaic de 100 MW care să deservească o oţelărie şi un laminor, întreaga investiţie fiind estimată la 300 de milioane de euro. În ambele cazuri s-ar putea crea între 1300 şi 1700 de noi locuri de muncă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.