M. Dulce: Fac apel la toți colegii din Opoziție să înțeleagă că suntem în slujba cetățenilor iar campania electorală s-a sfârșit

M. Dulce: Fac apel la toți colegii din Opoziție să înțeleagă că suntem în slujba cetățenilor iar campania electorală s-a sfârșit

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului Călărași pe anul 2021, inclus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local municipal desfăşurată luni după-amiază a stârnit nemulţumirea iniţiatorului, primarul Marius Dulce, la adresa consilierilor PNL după ce 4 din cei 5 prezenţi s-au abţinut, cel de-al 5-lea alegând să nu participe la vot.

„Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local municipal desfășurată luni după-amiază s-a aflat și Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului Călărași pe anul 2021. Înțeleg că trebuie să existe Opoziție în Consiliul Local dar opoziția să fie constructivă. Astăzi consilierii PNL n-au votat proiectul menționat mai sus. Ce conținea această rectificare? Banii pentru cadrele medicale din centrele de vaccinare, pentru achitarea, până la 31 mai, a burselor școlare atât a celor sociale cât și de merit precum și pentru desfășurarea Zilei Dunării, un proiect care a început să devină o tradiție. Cred că un astfel de eveniment ar fi binevenit pentru concetățenii noștri, după această perioadă lungă de restricții impuse de pandemie.

Fac apel la toți colegii din Opoziție să înțeleagă că suntem în slujba cetățenilor iar campania electorală s-a sfârșit.”, avea să declare la finalul şedinţei într-un mesaj video postat pe pagina personală de FB, primarul Marius Dulce.

„Având în vedere NOTIFICAREA aferentă Cererii de plată CP 3 nr. 33495 / 31.05.2021 (67144 / 02.06.2021) prin care ni se comunică acceptarea cererii în sumă de 1.469.476,26 lei primită de la MDLPA şi înregistrată sub nr.36830 / 11.06.2021, se impune, în regim de urgenţă, rectificarea bugetului propriu al municipiului Călăraşi, pentru a putea efectua plata către furnizori în termenul impus de AMPOCA , prin mecanismul cererilor de rambursare a plăţilor (CRP).

Se rectifică astfel bugetul propriu municipiului Călăraşi cu suma menţionată mai sus, respectiv cap.51 Autorităţi executive.

Având în vedere faptul că până în prezent unităţile de învăţământ nu au acordat bursele elevilor şi definitivându-se dosarele supuse aprobării consiliilor de administraţie ale acestora, propunem rectificarea capitolului 65 Învăţământ, în sensul asigurării tuturor unităţilor de învăţământ suma necesară achităţii burselor, indiferent de natura lor, pentru perioada de la începutul acestui an şi până la 31.05.2021.

În baza referatului Direcţiei de Dezvoltare nr.36580/2021 adăugăm o poziţie bugetară la capitolul 67 Cultură,recreere, religie, în sumă de 50 mii lei, pentru desfăşurarea Sărbătorii Zilei Dunării.”, sunt motivele care au determinat realizarea rectificării bugetului, aşa cum rezultă ele din Referatul de aprobare.

Pe lângă consilierii PSD şi PMP, 11 la număr, proiectul de hotărâre mai sus-menţionat a fost votat şi de reprezentantul USR. Din grupul de aleşi locali PNL, 4 s-au abţinut, unul n-a participat la vot, alţi 2, absentând. De asemenea, ambii consilieri PRO României n-au participat la lucrările şedinţei.