M. Dulce: Este un proiect dificil dar intenția mea este de a-l termina la termen

M. Dulce: Este un proiect dificil dar intenția mea este de a-l termina la termen

Lucrările privind rețeaua de canalizare menajeră și pluvială din Cartierul Măgureni se reiau anul acesta cu mai multă intensitate, primarul Marius Dulce anunțând marți că s-a recurs chiar la schimbarea antreprenorului pentru ca obiectivul să fie finalizat în termenii contractuali. În primul rând, s-a schimbat antreprenorul. Le-am spus pentru că nu vor obține prelungire de termen dacă nu au motive justificate. Nu se poate ca un constructor, într-un an de zile, să facă 900 m canalizare pluvială și atât, în condițiile în care, cred că mai avem 8 luni, termen de finalizare a proiectului. Este un proiect dificil, dar intenția mea este de a-l termina la termen. Indiferent cât de bine s-ar face tasarea pe zonele care se vor surpa, tot vom păți ce pățim acum, adică peste iarnă solul se va lăsa și atunci lăsăm solul să lucreze, iar în acest răstimp avem timp să ne gândim cum facem pasul următor. Nu vom renunța la proiect, trebuie să asfaltăm cartierul Măgureni, să îl aducem în secolul XXI.” a declarat Dulce care a avut și un mesaj pentru locuitorii din zonă. “Toți cei care vor să se racordeze la gaz trebuie să o facă anul ăsta pentru că următorii 5 ani nu o să le mai dăm voie. La momentul potrivit o să le transmitem și adrese în acest sens a conchis primarul Marius Dulce.

Primăria Municipiului Călărași a semnat contractul de lucrări având ca obiect ”Proiect tehnic + execuție rețea canalizare menajeră și pluvială Cartier Măgureni în municipiul Călărași”, pe 12 august 2019, cu liderul Smart Energy Business SRL care este asociat cu Crista Art Construct SRL, Old New Construct SRL și KOMORA SRL (proiectant).

„Valoarea contractului este de 5.254.395,04 lei fără TVA, durata proiectării este de 2 luni, iar a lucrărilor de 18 luni.

Se va lucra pe toate străzile din cartierul Măgureni, rețeaua de canalizare menajeră urmând a avea o lungime de 5,322 km, iar cea de canalizare pluvială de 2,740 km. Sistemul rețelei de canalizare menajeră a cartierului Măgureni este unul modern, pe toata lungimea rețelei centrale de canalizare fiind prevăzute un numar de 122 cămine de colectare cu vacuum, care vor asigura colectarea apelor menajere provenite de la cele 334 gospodării”, se arăta în comunicatul transmis atunci de Biroul de presă.