M. Dulce, despre bazinul de înot didactic: Vineri, 18 iunie, îl vom da spre folosinţă publicului

M. Dulce, despre bazinul de înot didactic: Vineri, 18 iunie, îl vom da spre folosinţă publicului

Primarul Marius Dulce a anunţat astăzi pe pagina personală de Facebook că bazinul de înot didactic, construit în incinta Complexul sportiv Dunărea Călăraşi, va fi dat în folosinţă vineri, 18 iunie. Tarifele biletelor şi abonamentelor pentru adulţi care pot avea acces la bazin după ora 16.00 vor fi stabilite prin intermediul unui proiect de hotărâre, în proxima şedinţă de Consiliu Local municipal.

„Am promis că după 15 iunie vom da în folosinţă bazinul de înot didactic, aşa se va întâmpla. Am făcut probele necesare iar de vineri, 18 iunie, îl vom da spre folosinţă publicului.

În primul rând ne interesează copiii şi în acest sens am încheiat un protocol cu CSS Călăraşi astfel încât cei mici să beneficieze de lecții de natație de la antrenori specializați.

După-amiaza, după ora 16.00, bazinul va fi accesibil şi adulţilor pe bază de bilete şi abonamente ale căror tarife vor fi stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Călăraşi.”, se arată în mesajul postat pe FB de primarul Marius Dulce.

Lucrările la bazinul de înot didactic au fost executate în perioada 9 noiembrie 2017 – 22 ianuarie 2020 de către SC Erbaşu SA.

Suprafaţa construită desfăşurată este de 1.391 mp iar suprafaţa (inclusiv amenajările exterioare) este de 2600 mp.

În lungime de 25 m, lăţime de 12,5 m şi adâncime variabilă de 1,2 – 1,8 m, bazinul nu se adresează activităţii competiţionale, suprafeţele fiind dimensionate conform normelor europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadru educaţional.

Pe 26 martie 2020, în baza HCL 60, bazinul a fost dat în administrare către SPCTAFL Călăraşi. Tot atunci , prin intermediul HCL 50, a fost aprobată organigrama şi Statul de funcţii pentru cele 9 persoane care-şi desfăşoară activitatea în cadrul bazinului.

Din primăvara acestui an, bazinul poartă numele fostului primar, Daniel Ştefan Drăgulin, denumirea fiind aprobată în unanimitate de consilierii locali în baza unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul în exerciţiu, Marius Dulce.