M. Dulce: Consider că dacă avem locuri de muncă avem şi linişte socială

M. Dulce: Consider că dacă avem locuri de muncă avem şi linişte socială

Primarul Marius Dulce a reiterat, în cadrul unui interviu acordat recent postului local Antena 3 Călărași, susținerea municipalității pentru investitorii care generează locuri de muncă în municipiul reședință de județ, subliniind, în acest sens, că va sprijini “cu tot ce e necesar” grupul Beltrame, proprietarul combinatului siderurgic Donalam, dacă va demara la Călărași investițiile propuse.

„Cea mai mare investiţie care a fost anunţată va fi realizată de grupul Beltrame ce deține combinatul Donalam care intenţionează să construiască o oţelărie electrică în cadrul căreia să producă oțel beton pentru construcţii, sârmă, plasă, etc pentru că nu se mai fabrică aşa ceva în România. Şi vor s-o facă pe „verde”. În consecinţă, dacă se vor crea noi locuri de muncă de care avem atâta nevoie, trebuie să venim în întâmpinarea dumnealor cu tot ce e necesar ca să dezvoltăm economic această zonă. Consider că dacă avem locuri de muncă avem şi linişte socială în sensul că oamenii au cu ce să-şi plătească impozitele şi taxele locale şi astfel putem genera dezvoltare în municipiul nostru.”, a declarat în cadrul emisiunii Punct la Călărași, primarul Marius Dulce.

AFV Beltrame Group care deţine la Călăraşi combinatul siderurgic Donalam a anunțat încă din iulie că este interesată de achiziţionarea unui teren pentru construirea unui parc fotovoltaic de 100 MW care să deservească o oţelărie şi un laminor, întreaga investiţie fiind estimată la 300 de milioane de euro.

Viitorul combinatul va avea o capacitate de producție de aproximativ 600.000 tone/an de oțel – beton și sârmă laminată. Investiţia grupului Beltrame va contribui la crearea a aproximativ 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum și la aproape 1000 de locuri de muncă indirecte, dintre care cel puţin 800 în faza de construcţie ṣi circa 150 în faza de producţie.

Fabrica eco-inteligentă va avea cel mai scăzut nivel al emisiilor generate de o unitate de producție a oțelului la nivel mondial, atât în ce priveṣte gazele cu efect de seră, cât de praf. De asemenea, consumul de apă va fi unul minim, prin tratare ṣi recirculare, asigurând cel mai înalt nivel de economie circulară. Noua tehnologie inovatoare, gândită și dezvoltată în ultimii doi ani, are potenţialul de a situa România în fruntea inovaţiei în sectorul siderurgic.

În sectorul construcţiilor, consumul intern de oţel - beton ṣi sârmă este de circa 1,4 - 1,5 milioane tone pe an. Acesta este estimat să crească în următorii cel puţin 10 ani, în special datorită investiţiilor guvernamentale în infrastructura publică, dar ṣi a investiţiilor private. În prezent, România importă aproape în totalitate cantitatea de oțel – beton necesară.

Grupul Beltrame deține în România combinatul siderurgic Donalam, specializat în producția de bare de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol și gaze, auto, echipamente mecanice mari și hidraulice, la maşini şi echipamente agricole. Compania are peste 270 de angajați și exportă anual circa 180.000 tone de produse pe piața europeană. Pentru acest an, Donalam estimează o cifră de afaceri de peste 130 milioane euro, cu o creștere mai mult decât dublă faţă de cea înregistrată anul trecut.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.