M. Dulce: Avem nevoie de ajutorul tuturor forțelor politice

M. Dulce: Avem nevoie de ajutorul tuturor forțelor politice

Primarul Marius Dulce a făcut apel la toți parlamentarii precum și la prefectul județului de a sprijini demersurile autorității publice locale de a obține finanțare guvernamentală pentru asfaltarea străzilor din cartierele Mircea Vodă, proiect aflat pe lista sinteză a subprogramelor pe care le implementează CNI, respectiv Cartierul Măgureni.

“O săptămână ploioasă ne-a demonstrat că sistemul de canalizare este ineficient. E clar că trebuie să mărim capacitatea de preluare a apelor pluviale.”, a spus joi într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, primarul Marius Dulce care a continuat “Avem nevoie de ajutorul tuturor forțelor politice. Pe cele de la PSD le am lângă mine. Avem nevoie și de sprijinul parlamentarilor de la PNL dar și al prefectului județului pentru că ar trebui să decretăm o stare de urgență, să zic așa, în cartierele mărginașe și mă refer aici la cartierul Mircea Vodă pe care trebuie să-l asfaltăm. Degeaba avem guri de captare a apelor pluviale pentru că atunci când plouă se umplu de noroi. Nu sunt eficiente, se înfundă. Și apar problemele de care ne-am izbit în această săptămână. (...) Pregătim documentația și pentru cartierul Măgureni pentru că și acolo e o situație complicată. Am pus în aplicare cu întârziere proiectul de canalizare pluvială și menajeră dar timpul ne-a fost potrivnic. Totuși, cred că în luna iulie terminăm și mai scăpăm de acest disconfort. E foarte mult noroi, deranjul e mare însă, cu toate acestea, mergem înainte.

Primăria Municipiului Călăraşi a predat către Compania Naţională de Investiţii S.A. documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții “Modernizare străzi în cartierul Mircea Vodă municipiul Călăraşi - Lot 2”, aflat pe lista sinteză a subprogramului “Drumuri de interes local şi drumuri de interes judeţean”

Valoarea totală estimativă a investiţiei este de 13.195.084,84 lei fără TVA, din care C+M este de 12.098.006,77 lei fără TVA

Lotul 2 de străzi din Cartierul Mircea Vodă cuprinde: Strada G-ral C-tin Pantazi; Strada Aleea Canalului; Strada Prel. Luceafărului; Strada Pescaruș; Strada Luceafărului; Strada Sulfinei; Strada Macului; Strada Muşeţelului Tr.I; Strada Muşeţelului Tr.II; Strada Prel. Mihai Viteazul; Strada Prel. Panduri; Strada Ciocârliei; Strada Digului; Strada Panduri; Strada Zăvoiului

În urma implementării investiţiei, se vor moderniza 8034.28 m de stradă, o suprafaţă a părţii carosabile de 54065mp, se vor monta indicatoare de circulaţie: 58 buc, se vor executa 7.81 km marcaje, 24945mp de trotuare, vor fi aduse la cota 89 cămine, 5 guri de scurgere, vor fi înfiinţate 181 de noi guri de scurgere, se vor realiza G.N. în număr de 337, se vor aduce la cota hidranţi /cămine apometru 703 buc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.