M. Dulce: Avem ca prioritate proiectele europene

M. Dulce: Avem ca prioritate proiectele europene

„Avem ca prioritate proiectele europene”, a reafirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Marius Dulce care a mai adăugat că în ciuda cheltuielilor foarte mari generate de explozia preţurilor la gaz şi energie care afectează bugetul alocat în acest an investiţiilor, municipalitatea va găsi resursele necesare implementării proiectelor cu finanţare europeană.

„În acest an, bugetul a fost sensibil afectat de creşterile de preţuri la ga şi energie. Dacă în 2021, la nivelul instituţiilor de învăţământ şi al celor subordonate Primăriei, cheltuielile s-au cifrat la 2,2 milioane lei (22 de miliarde de lei vechi), anul acestea le-am închis cu o cheltuială de 6,4 milioane lei (64 de miliarde lei vechi). E foarte mult dar asta nu înseamnă ce trebuie să ne plângem. Avem ca prioritate proiectele europene. Suntem, în general, în grafic cu ele. Proiectul vizând strada Bucureşti e în faza de proiectare. Suntem în discuţii cu ENEL ca să introducem cablurile în subteran. Lucrările complementare pentru iluminatul public ne costă peste 10 milioane de lei (peste 100 de miliarde de lei vechi). De aceea suntem nevoiţi să accesăm împrumutul pe care cei de la PNL l-au contestat.”, a precizat primarul Marius Dulce.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.