M. Dulce: Am găsit destule neconformități!

M. Dulce: Am găsit destule neconformități!

Deși lucrările de modernizare sunt aproape finalizate pe B-dul N. Titulescu, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a declarat că au fost identificate o serie de neconformități, în urma verificării stadiului lucrărilor imediat după preluarea mandatului.

„Imediat după preluarea mandatului de primar am mers acolo. Ce am spus în campanie, n-am minţit. Am găsit destule neconformități și de comun acord cu reprezentantul firmei care a executat lucrarea am decis să întreprindă acţiuni corective ca să îndrepte situaţia. Constructorul a solicitat suspendarea activităţii şi prelungirea contractului din două motive: 1. E iarnă şi lucrările se execută în condiţii mult mai dificile şi 2. Pentru că am cerut să înlocuiască pavelele, a spus că e nevoie de acelaşi tip de pavele pe care nu le-a găsit deocamdată la furnizorul respectiv care le face   la comandă. Astea sunt loturi pe comandă iar la momentul respectiv nu mai avea pe stoc.

Vreau să spun doat atât: Pe strada Oituz, au terminat pavelele exact în fața scării. Toată apa era strânsă acolo, oamenii fiind nemulţumiţi. Și am zis: Nu. Trebuie să intervenim cât mai repede cu putinţă ca să remediem toate problemele apărute.

Probleme am găsit şi la parcarea din dreptul blocurilor N, chiar peste drum unde CJ construieşte blocul ANL. Acolo este o parcare pe care constructorul o uitase, se mai întâmplă să mai uite.... Sunt multe neconformități... capacele neschimbate, neridicate la cotă, ce să mai zic...” a spus în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dulce care a mai adăugat că după finalizarea perioadei de suspendare a lucrărilor solicitată de constructor, neconformitățile identificate vor fi soluționate pentru finalizarea proiectului. „Au cerut suspendarea activităţii până la 1 martie și o să stau atunci de vorbă cu ei, repet, sunt multe probleme pentru care trebuie să găsim soluţii. Sa nu mai vorbim de...peisagistică. Am vrut să stau de vorbă cu peisagistul dar nu am reușit să dau de el. În mod sigur voi relua discuţiile cu antreprenorul ca să putem finaliza proiectul în condiţiile stabilite prin contract.” a conchis Dulce.

bdultitulescu

Pe 12 noiembrie 2018, conducerea de atunci a Primăriei Călărași anunța pe pagina oficială de facebook a instituţiei că s-a semnat contractului de lucrări privind modernizarea B-dului Nicolae Titulescu. “A fost semnat contractul de lucrări pentru proiectul ”Amenajare peisagistică și modernizare B-dul Nicolae Titulescu între strada Cornișei și strada Locomotivei”! Asocierea dintre SAGA Business Construct SRL (lider) și Komora SRL (proiectant) a fost declarată câștigatoare a achiziției publice.

Valoarea de contract este de 6.230.128,19 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 24 de luni. Până în primăvara lui 2019 (când vor începe efectiv lucrările), se va executa proiectarea relocării rețelei de iluminat și a rețelei de canalizare pluvială (pentru carosabil, spații verzi și trotuare existând deja un proiect tehnic).

Lucrările constau în modernizarea și amenajarea Bulevardului Nicolae Titulescu, între străzile Cornișei și Locomotivei (pe o lungime de 826,50 m. l.), însemnând carosabil, parcări, trotuare, zone verzi, intersecțiile cu străzile laterale, scurgerea apelor, relocarea instalației de iluminat, montare de mobilier stradal.” se arăta în mesajul postat pe Facebook.

Ce lucrări trebuiau efectuate

B-dul. Nicolae Ttitulescu are o lungime de 826,50 m, realizată din aliniamente, 12 frânturi a căror unghiuri depăşesc valorile de 197 g şi o curbă arc de cerc de R=30 m. Principalele cantităţi de lucrări rezultate în urma executării proiectului sunt:

- Suprafaţa asfaltată: 13.520 mp

- Suprafaţă trotuare: 8.291 mp

- Suprafaţă Zone Verzi: 5.635 mp

- Borduri cilindrice: 3.116 m

- Borduri mici: 2.237 m

- Borduri mari: 140 m

- Bănci stradale: 163 Buc.

- Coşuri gunoi stradale: 103 Buc.

- Indicatoare de circulaţie: 42 Stâlpi

- Marcaje longitudinale: 3.26 km (echiv.)

- Marcaje suprafaţă: 580 mp