M. Dulce: Am făcut notificările, le-am dat termen să elibereze terenul

M. Dulce: Am făcut notificările, le-am dat termen să elibereze terenul

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, s-a referit recent la stadiul în care se află proiectul "Îmbunătățirea siguranței navigabilității în zona transfrontalieră Călărași - Silistra", cunoscut și sub numele de PROMENADA, susținând că Primăria, în calitate de partener dar și de proprietar al terenului pe care se vor realiza lucrările de construcţie, a început pregătirile pentru ca acest teren să fie liber de sarcini în perspectiva demarării lucrărilor. Noi am făcut notificări, le-am dat termen celor care dețin construcții provizorii acolo să elibereze terenul. Este un proiect foarte important, se leagă de portul turistic de ambarcațiuni ușoare.a spus, într-o conferință de presă, Dulce care a continuat Căutăm o variantă pentru acești oameni.. pentru că am văzut că în zona fostei ”Plaje a tineretului” există o bucată de teren a noastră. Cine vrea, să facă o cerere de relocare pentru zona respectivă. Eu mă gândesc și la un proiect din ăsta mai amplu. Relocare în sensul în care cine dorește, să participe la o licitație. Putem să facem același lucru în perioada asta până la o concesiune, nu mă împiedică nimeni. În plus, putem impune un anumit tip de “căsuțe” pentru toată lumea, astfel încât să punem în valoare și zona respectivă.”

promenada

Pe 29 martie 2019, la sediul Biroului pentru Cooperare Transfrontalieră, a avut loc semnarea contractului de finanțare al proiectului "Îmbunătățirea siguranței navigabilității în zona transfrontalieră Călărași - Silistra" (PROMENADA). Un obiectiv în valoare de 6 milioane de euro în care Consiliul Județean Călărași este lider de proiect, iar municipalitățile Călărași și Silistra sunt partenere.

În acest proiect, Consiliului Judeţean îi revine suma de 750 de mii de euro, Primăriei Călăraşi 3,2 milioane euro iar municipalităţii Silistra, 2 milioane de euro.

Lucrările proiectului sunt estimate la 36 de luni. Cofinanţarea proiectului este de 2%. Lucrările vizează consolidarea malului, gara fluvială şi pontonul, pe ambele maluri. La final, Consiliul Judeţean va preda municipalităţii Călăraşi investiţiile realizate.

„Proiectul cunoscut în plan local ca și „Promenada”, finanțat din fonduri europene nerambursabile, reunește 3 parteneri – Județul Călărași (buget 0,7 milioane Euro), Municipalitatea Silistra (2,0 milioane Euro) și Municipiul Călărași (3,2 milioane Euro), fiecare având responsabilități concrete și buget propriu alocat pentru implementarea activităților ce le revin.

Dorim să informăm călărășenii, faptul că Primăria Municipiului Călărași urmează să achiziționeze constructorul pentru lucrările de investiții prevăzute în proiect (alei, gara fluvială etc), însă numai după achiziționarea serviciilor de proiectare și realizarea documentațiilor la nivel de Proiect Tehnic, activități ce revin Consiliului Județean Călărași.

Data estimată de către Consiliul Județean Călărași și aprobată prin contractul de finanțare pentru începerea lucrărilor este luna octombrie 2020.

În situația în care Consiliul Județean Călărași va preda documentația tehnică necesară începerii achiziției de lucrări către Primăria Călărași într-un termen mai scurt, se pot demara lucrările mai devreme decât termenul prevăzut în proiect (octombrie 2020).

Astfel, menționăm faptul că Primăria Municipiului Călărași a făcut, până în acest moment, toate demersurile pentru ca termenul de începere a lucrărilor (octombrie 2020) să fie respectat. Deținătorii de construcții provizorii din zonă au fost înștiințați că nu le vor mai fi prelungite acordurile de ocupare temporară după 1 ianuarie 2020.” (sursa: Facebook Primăria Municipiului Călăraşi / Miercuri, 28 august 2019).