M. Dulce: Acolo sunt probleme destul de mari și ar trebui intervenit

M. Dulce: Acolo sunt probleme destul de mari și ar trebui intervenit

Modernizarea străzilor din cartierele Mircea Vodă și Măgureni a devenit o preocupare majoră pentru Executivul Primăriei municipiului Călărași. În acest sens, primarul Marius Dulce speră să obțină mai repede finanțare de la CNI dacă șeful CJSU, prefectul Barbu va declara stare de urgență pentru cele două zone menționate anterior, puternic afectate de cantitățile mari de precipitații înregistrate în ultima perioadă. “Așa cum am mai declarat, am strâns toate documentele necesare pentru că oamenii suferă din cauza străzilor neasfaltate. Bunăoară, strada Pescăruși din cartierul Mircea Vodă a fost spartă de 2 ori în decurs de 3 ani: o dată pentru canalizarea pluvială și o dată pentru canalizarea menajeră. Acolo sunt probleme destul de mari și ar trebui intervenit în stare de urgență pentru că ați văzut din cauza faptului sunt ruperi de nori destul de dese și regimul pluviometric crește de la 35, 50 până la 70 l / mp. E nevoie de asfalt pentru că în această perioadă critică pietrele sunt dizlocate, gurile de canal sunt înfundate iar apa intră în curțile cetățenilor și generează probleme majore”, a declarat primarul Marius Dulce care va avea o întrevedere cu reprezentantul Guvernului în teritoriu în aceste zile.

Asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă face obiectul unui proiect care figurează deja pe lista sinteză a subprogramelor pe care le implementează CNI. E vorba de 15 străzi incluse în Lotul 2 - Modernizare străzi, valoarea totală a investiției fiind de peste 13 milioane lei.

În cartierul Măgureni, primarul Dulce speră ca până la sfârșitul lunii iulie să se finalizeze lucrările privind rețeaua de canalizare pluvială și menajeră urmând ca de anul viitor să se treacă la asfaltarea străzilor, investiție ce va fi susținută chiar și din bugetul propriu al municipiului dacă nu se vor identifica alte surse de finanțare.