M. Dulce: Acolo nu-şi va face nimeni case. Am făcut această precizare ca să închidem acest subiect

M. Dulce: Acolo nu-şi va face nimeni case. Am făcut această precizare ca să închidem acest subiect

Primarul Marius Dulce a precizat joi că municipalitatea a iniţiat procesul de demolare a imobilelor construite ilegal pe malul stâng al Braţului Borcea în vederea eliberării terenului pentru construirea Promenadei şi portului de ambarcaţiuni uşoare, proiecte ce vor fi implementate de Primăria Călăraşi şi Consiliul Judeţean.

„Vreau să liniştim un pic apele pentru că circulă destule vorbe prin târg. Aţi văzut, am făcut pasul. Am început demolarea acolo unde se vor realiza proiectul Promenada precum şi portul de ambarcaţiuni uşoare, acesta urmând să fie implementat de Consiliul Judeţean. Avem finanţare, desigur, tot ce va fi neeligibil va fi susţinut de Consiliul Judeţean, respectiv Primăria Călăraşi.

Acolo nu-şi va face nimeni case. Am făcut această precizare ca să închidem acest subiect care s-a tot dezbătut în sensul că nu se va face nimic şi că o să-şi facă acolo case x sau y. În acea zonă se vor derula lucrările pentru Promenadă şi Port turistic, finanţarea acestui proiect fiind asigurată de Ministerul Turismului.”, a declarat primarul Marius Dulce.

Contractul de finanțare al proiectului ”Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în Regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra”, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Interreg V-a, Axa prioritară 1 ”O regiune bine conectată”, Obiectiv Specific 1.1 ”Îmbunătățirea siguranței transportului pe căile navigabile fluviale și maritime”., a fost semnat pe 29 martie 2019.

Din totalul bugetului acestui proiect, cea mai mare parte revine Municipiului Călărași, astfel:

Total buget: 5.946.041,76 euro, din care:

Consiliul Județean Călărași (lider de proiect)– 719.345,54 euro (12,09%)

Municipalitatea Silistra : 1.999.999,32 euro (33,63%)

Municipiul Călărași: 3.226.696,9 euro (54,26%)

Proiectul are ca scop îmbunătățirea navigabilității în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra, prin infrastructura de întărire a malurilor, atât în România, cât și în Bulgaria, marcarea corespunzătoare a căii navigabile și folosirea unor mijloace de transport fluvial sigure între cele două localităţi.

Lucrările sunt amplasate în intravilanul municipiului Călărași, conform P.U.G. si R.L.U. aferent, aprobate prin Hotararea Consiliului Local Călărași nr. 75/26.06.2009 și face parte din inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Călărași. Suprafața de teren ocupată de lucrări este de circa 18.653 mp teren intravilan neproductiv și este cuprins între Brațul Borcea și pădurea adiacentă DN3, fiind ocupat de construcții și amenajări.

Lucrările propuse în cadrul proiectului sunt următoarele:

  1. Apărare de mal stâng al Braţului Borcea;
  2. Clădire gară fluvială cu dimensiunea de 9,00 x 36,50 m;
  3. Amenajări exterioare (reţele de alimentare cu apă potabilă şi canalizare menajeră, instalaţii electrice, alee pietonală, ponton şi pasarelă de acces, ambarcaţiune şi balize).

Durata estimată de realizare a investiției: 36 luni.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.