M. Dulce: A început asfaltarea drumului de acces în municipiu

M. Dulce: A început asfaltarea drumului de acces în municipiu

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi pe pagina personală de Facebook că a început asfaltarea drumului de acces în municipiu, cunoscut călărășenilor sub denumirea de drumul din incinta Siderca.

“Astăzi a început asfaltarea primei casete, realizată pentru lărgirea carosabilului pe DN3D, tronsonul cuprins între DJ 306A – DN3, drum de intrare în municipiul Călăraşi pe la Siderca, prin turnarea stratului de legătură (binder). După ce vom termina acest tronson, ne vom muta cu lucrările aferente pe cealaltă bandă adiacentă sistemului rutier existent.”, susține Dulce care s-a referit și viitorul sens giratoriu preconizat a se construi la capătul tronsonului de drum cuprins între DJ 306A și DN3B. “Cât priveşte construirea sensului giratoriu suntem în discuţii cu cei de la Drumuri Naţionale pentru a obţine avizele necesare. Am ales să demarăm lucrările de modernizare a drumului cu speranţa că vom obţine în timp util şi aceste documente. În plus va trebui să iniţiem discuţii şi cu proprietarii de terenuri din zonă, situaţi atât pe stânga cât şi pe dreapta drumului pentru a putea lărgi carosabilul astfel încât să asigurăm suprafaţa necesară intrării în sensul giratoriu.”, a mai adăugat șeful Executivului PMC.

drum2

Lucrările privind îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a DN3D, tronson cuprins între DJ306A-DN3 au demarat la începutul acestei luni, după ce contractul de execuţie a fost semnat la finalul lui august.

Sistemul rutier existent împreună cu cele două casete adiacente, formează două benzi de circulaţie de lăţime 7 m fiecare. Carosabilul nou este încadrat lateral de borduri din beton de ciment şi de piste de biciclişti laterale stânga-dreapta de lăţime 1,50 m fiecare. Între carosabil şi pistele de biciclişti se vor monta dispozitive de scurgere a apelor.

Lungimea drumului este de 780 m iar zona intersecţiei cu DN3 este de 63 m, zonă care de asemenea se va amenaja. Termenul de execuţie a lucrărilor este 01.03.2022.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.