Lucrări de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice “Sf. Antim Ivireanul”

Lucrări de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice “Sf. Antim Ivireanul”

Căminul pentru Persoane Vârstnice “Sfântul Antim Ivireanul” a intrat într-un proces de modernizare, a anunțat pe pagina personală de Facebook primarul Marius Dulce care a mai adăugat că lucrările de finisaje, finanțate integral de la bugetul local, se vor finaliza într-o lună și jumătate.

„Încă de săptămâna trecută au demarat lucrările de finisaje interioare la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Antim Ivireanul”, instituţie înfiinţată de Consiliul Local şi aflată sub coordonarea Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi.

Aşa cum am spus în dese rânduri ,nu lăsăm pe nimeni în urmă. Încercăm astfel să oferim condiţii mai bune beneficiarilor, persoane vârstnice, care necesită îngrijire medicală permanentă ce nu poate fi asigurată la domiciliu, care nu se pot gospodări singure, care sunt lipsite de susţinători legali, care nu au locuinţă şi nu realizează venituri proprii.

Lucrările, finanţate integral de la bugetul local, vizează înlocuirea pardoselii din plăci de gresie ceramică de pe holul de la parter, înlocuirea cu covor PVC antibacterian a parchetului din camere, aflat într-o stare avansată de degradare, etc. Sperăm să terminăm aceste lucrări într-o lună şi jumătate., a susținut pe FB, primarul Dulce care a mai precizat că modernizarea căminului include și reabilitarea termică a imobilului, finanțarea fiind asigurată prin fonduri europene.

Modernizarea căminului nu se opreşte aici. În acest sens, Primăria a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea termică a Căminului pentru persoane vârstnice Sfântul Antim Ivireanul Călăraşi”, finanţat prin fonduri europene în cadrul POR 2014-2020.

În valoare totală de peste 2,7 milioane lei, proiectul se află în faza de achiziţie a seviciilor de proiectare pentru documentaţia la stadiul Proiect Tehnic (PT) şi a execuţiei lucrărilor de construcţii. Estimăm finalizarea achiziţiei în luna august a.c; Urmează apoi ca în primele 3 luni ale contractului să se realizeze proiectul tehnic după care va începe execuţia lucrărilor de construcţii cu o durată de 12 luni.

De asemenea, intenţionăm să dotăm căminul şi cu un ascensor exterior ca să putem uşura astfel deplasarea şi aşa greoaie a bătrânilor.

Cu fapte mici încercăm să alinăm suferinţelor semenilor noştri mai în vârstă!”, a conchis primarul Marius Dulce.

Date despre proiect

Titlul proiectului: „Reabilitarea termică a Căminului pentru persoane vârstnice Sfântul Antim Ivireanul Călărași”

Axa / Prioritate de Investiții: Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranzitiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice.

Denumire beneficiar: UAT Municipiul Călărași.

Data de începere a proiectului: 28.06.2017

Data finalizării proiectului: 30.04.2023

Valoarea totală a proiectului: 2.720.098,70 lei

Suma nerambursabilă solicitată: 2.153.112,04 lei (din care 1.867.495,17 lei din FEDR şi 285.616,87 lei din bugetul naţional)

Proiectul își propune măsuri de creștere a eficienței energetice a clădirii, prin:

Izolarea termică a pereților exteriori

Înlocuirea tâmplariei exterioare

Termoizolarea planșeului peste ultimul nivel (terasă necirculabilă)

Termo și hidroizolarea terasei necirculabile

Înlocuirea totală a distribuției instalației de încălzire cu conducte noi

Refacerea izolației conductelor de distribuție agent termic de încălzire aflate în subsolul clădirii

Reabilitarea instalației de apă caldă

Reabilitarea instalației de iluminat

Alte lucrări conexe

Se propune, ca sursă regenerabilă de energie, folosirea pompelor de căldură de tip aer-apă și integrarea acestora în sistemul existent de încălzire, dar și o instalație de panouri solare termice cu tuburi vidate care să asigure apa caldă menajeră.

Investițiile se vor desfășura pentru o arie construită desfășurată de 2.516 mp. (sursa www.primariacalarasi.ro)

caminmodernizat3

caminmodernizat2

caminmodernizat4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.