Liviu Coman: Obiectivul nostru major îl reprezintă dezvoltarea acestui municipiu

Liviu Coman: Obiectivul nostru major îl reprezintă dezvoltarea acestui municipiu

Clasat pe locul 3 în topul preferințelor călărășenilor pentru funcția de primar al municipiului la alegerile locale din 27 septembrie, Liviu Coman a decis să intre în Executivul Primăriei Călărași, fiind încredințat că astfel ar putea să dea viață multor proiecte asumate în timpul campaniei electorale.

Liderul PMP Călărași a lăsat deoparte diferențele doctrinare considerând că primordiale sunt interesele generale, ale tuturor locuitorilor municipiului reședință de județ. În plus, Liviu Coman a reușit să integreze foarte repede în Executivul PMC, implicat încă din prima clipă în dezvoltarea municipiului în integralitatea lui. Colegii mei din Executivul Primăriei municipiului Călărași au expertiză în domeniul administrației publice locale. Nu încape dubiu din acest punct de vedere. Viziunile noastre privind modernizarea municipiului au coincis de la bun început. Din acest considerent, colaborăm bine, ne consultăm, stabilim împreună pași pe care-i avem de urmat întrucât obiectivul nostru major îl reprezintă dezvoltarea acestui municipiu așa cum ni l-am asumat fiecare dintre noi în campania electorală., susține viceprimarul, Liviu Coman.

| Acțiuni inițiate

Desemnat președinte al Comisiei pentru Siguranța Circulației, Liviu Coman, în aceste prime luni de mandat, a inițiat demersul de amenajare a unui sens giratoriu la intersecția str. București cu B-dul Cuza Vodă, obiectiv inclus și în programul electoral prezentat călărășenilor în urmă cu un an. “Amenajarea acestui sens giratoriu a fost aprobată în cadrul Comisiei pentru Siguranța Circulației fiind avizată și de Biroul Poliției Rutiere Călărași. A fost aprobată și suma pentru finanțarea lucrării care urmează să fie executată”, a declarat Coman care a mai adăugat că în perioada imediat pe străzile Plevna, Rahova, Viitor, Primăverii, Aurora și B-dul 1 Mai se va circula în sens unic.

Tot în calitate de viceprimar, Liviu Coman a coordonat grupul de lucru pentru redactarea Regulamentului pentru atribuire parcări de domiciliu. ”Acest Regulament s-a aflat în dezbatere publică urmând a fi supus aprobării în Consiliul Local., a precizat viceprimarul municipiului Călărași care tot în în această perioadă a coordonat și grupul de lucru constituit pentru adoptarea procedurii privind colectarea deșeurilor provenite din construcții / demolări. Ideea de bază este că se va menționa în certificatul de urbanism, obligația solicitantului autorizației de construcție / demolare de a încheia un contract penru ridicare deșeurilor cu un opetrator de profil, eliberarea autorizației fiind condiționată de existența acestui contract.”, este precizarea făcută de Liviu Coman.

La inițiativa sa, Primăria a preluat printr-o donație făcută de o firmă privată o suprafață de 13.000 mp, limitrofă străzii Bârsa, suprafață infestată cu zeci de tone de gunoi. În acest fel s-a putut demara acțiunea de igienizare a zonei, în prezent apropiindu-se de finalizare.”, a afirmat viceprimarul Liviu Coman.

Un alt obiectiv asumat în campania electorală a fost “înfrumusețarea” orașului, Liviu Coman a condus și grupul de lucru instituit pentru redactarea unui nou ,,Regulament de protecție a spațiilor verzi, de organizare, dezvoltare și întreținere a acestora pe tot teritoriul municipiului Călărași. Suprafața ocupată de spațiile verzi se va urmări să fie cât mai mare, iar repartizarea lor pe suprafața municipiului nostru să răspundă cerințelor tuturor cetățenilor, acordându-se prioritate amenajării acestora în zone defavorizate. Speciile folosite în amenajarea spațiilor verzi vor fi preponderent autohtone, aclimatizate, cu potențial ornamental ridicat, specifice etajului de vegetație în care se regăsește municipiul Călărași. Tăierile și toaletările de arbori și arbuști din aliniamente și spații verzi se vor face doar după stabilirea clară, justuficată a necesității unor astfel de intervenții.”, a menționat, printre altele, viceprimarul Coman care a dat asigurări că Acest document va fi finalizat în scurt timp și supus dezbaterii publice.”

 

LIVIU COMAN | Viceprimar

- Președinte pentru Comisia pentru Siguranța Circulației.

- Președinte Comisia Tehnică pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism

Acțiuni întreprinse de la preluarea mandatului de viceprimar

1. A inițiat demersul de amenajare a unui sens giratoriu, intersecția str. București – b-dul Cuza-Vodă

Stadiul actual:

- aprobat în Comisia pentru Siguranța Circulației;

- avizat de Biroul Poliție Rutiere Municipiul Călărași

- aprobat bugetare execuție

- urmează execuția

2. A coordonat grupul de lucru pentru redactarea ”Regulamentului pentru atribuire parcări de domiciliu”

Stadiul actual: aflat în dezbatere publică, urmează H.C.L. pentru aprobare.

3. A coordonat grupul de lucru pentru adoptarea procedurii privind colectarea deșeurilor provenite din construcții / demolări.

4. A inițiat demersul de preluare prin donație de la o societate comercială a unei suprafețe de 13.000 mp limitrofă str. Bârsa, suprafață infestată cu zeci de tone de gunoi.

5. A coordonat grupul de lucru pentru redactarea unui nou ”Regulament de protecție a spațiilor verzi, de organizare, dezvoltare și întreținere a acestora pe tot teritoriul municipiului Călărași”

Stadiul actual: în lucru, în curând finalizarea și supunerea dezbaterii publice.

Activitate curentă următoarele atribuții / coordonare servicii publice

- Coordonează și controlează activitatea Direcției Poliției Locale;

- Coordonează și controlează activitatea Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidența Populației;

- Coordonează și controlează activitatea Serviciului Public Piețe și Oboare Călărași;

- Coordonează și controlează activitatea Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân;

- Coordonează și controlează activitatea Complexului de Agrement;

- Coordonează și controlează activitatea Serviciului Municipal pentru Promovarea Patrimoniului Local;

- Coordonează și controlează activitatea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență;

- Coordonează și controlează activitatea Serviciului Colectare și Impunere Venituri și a Serviciului Administrativ din cadrul Direcției Economice;

- Coordonează și controlează activitatea Compartimentului Transport Public Local și a Serviciului Gospodărire Comunală și Protecția Mediului din cadrul Direcției Tehnice;

- Semnează documentele generate din sfera de competență a Direcției Economice și Direcției Tehnice;

- Coordonează, verifică și răspunde de salubrizarea municipiului Călărași, efectuată de S.C. REBU S.A.;

- Primește în audiență cetățenii, asigurând soluționarea operativă și legală a cererii acestora , din aria sa de competență;

- Îndeplinește orice atribuții sau sarcini date de Primarul municipiului Călărași spre competența sa;

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.