Investiții privind construirea de locuințe pentru tineri

Investiții privind  construirea de locuințe pentru tineri

Construirea de locuințe pentru tineri este un obiectiv asumat de primarul Marius Dulce care a început să producă și rezultatele așteptate. În acest sens, au fost semnate contracte de finanțare cu ANL pentru 36 de unități locative, cu CNI pentru un bloc de locuințe sociale iar prin PNRR se vor construi locuințe de tip nZEB pentru tinerii care provin din comunități și grupuri vulnerabile. La nivelul Primăriei, au fost centralizate până acum în jur de 700 de cereri pentru locuințe de tip ANL, respective 2000 de cereri pentru cele sociale.

”În ultima vreme, mulți cetățeni ne-au soliciat locuințe fie de tip ANL, fie sociale. În acești 3 ani și jumătate ne-am zbătut foarte mult să aducem finanțări, ceea ce s-a și întâmplat. Acum o săptămână, două, am semnat cu ANL contractul privind construirea a două ansambluri de locuințe pentru tineri care însumează 36 de unități locative în Cartierul de Tineri.

Lucrăm și la proiectul care vizează blocul de locuințe sociale 15 Tr A+B. În timpul pandemiei și după începerea războiului lucrările s-au blocat. Constructorul a denunțat contractul. Ulterior am reluat toată procedura și vă pot spune că lucrările vor fi gata într-un an de zile.

Trebuie să rețineți că în momentul de față avem vreo 700 de cereri pe ANL și 2000, pe social.

Mai e o veste bună în acest sens. Pe PNRR am semnat contractul pentru construirea a 90 de unități locative de tip nZEB pentru tineri. E vorba de 15 module de tip parter+1 etaj+mansardă, eficiente energetic.

În acest sens, în zonă, construim deja o creșă medie cu 70 de locuri care sperăm să fie gata în toamna acestui an. Se lucrează într-un ritm susținut, lucrările fiind finanțate de CNI.”, a declarant primarul Marius Dulce în cadrul unei conferințe de presă, susținută recent la sediul Primăriei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.