Independența | Trei mari proiecte, pe agenda primarului Rădulescu

Independența | Trei mari proiecte, pe agenda primarului Rădulescu

Primăria Independența coordonează în acest moment 3 mari proiecte cu finanțare națională și europeană care vizează rețeaua de apă și canalizare, stradală și reabilitarea singurei școli din comună. Primarul Gabriel Rădulescu a trecut în revistă stadiul implementării acestor obiective de investiții care vor fi finalizate în cursul anului viitor. Din resurse proprii, de la bugetul local, au fost finanțate lucrări de amenajare a unor parcuri în 2 din cele 3 sate componente ale comunei.

“Primăria Independența are în implementare 3 mari proiecte. Două cu finanțare națională, prin PNI Anghel Saligny, și unul cu finanțare europeană, prin PNRR.

Din cele 2 cu finanțare națională, cel mai mare este “Înființarea rețelei de canalizare și stație de epurare în satul Independența.”, cu o valoare de 22,8 milioane lei. Bugetul național, respectiv PNI Anghel Saligny, ne-a alocat suma de 22,5 milioane lei, diferența urmând a fi suportată din bugetul local. Suntem destul de avansați. În câteva zile emitem autorizația de construcție precum și autorizația pentru organizarea șantierului. Din păcate, etapele, timpii ne-au adus în pragul iernii. Vrem să organizăm șantierul și toate chestiunile logistice acum cât vremea nu ne permite să începem lucrul efectiv. Îmi doresc ca împreună cu constructorul și consultantul să declarăm lucrarea deschisă anul acesta, transmițând actele la minister că s-a început.

Al doilea proiect este asfaltarea a două străzi în satul Potcoava E vorba de străzile Doamnei și Melodiei, în lungime totală de 2,1 km, adică 1,050 km fiecare. Proiectul are o valoare de 3,1 milioane lei. De la bugetul național avem alocată suma de 2,5 milioane, diferența urmând s-o punem noi de la bugetul local. Avem licitația făcută, constructorul stabilit, contractul este semnat. Constructorul e unul mare și serios. Când vom demara lucrările? Am luat legătura cu constructorul care mi-a spus că are multe lucrări în execuție și estimăm ca undeva în martie anul viitor, să începem. Și dacă ar fi vrut să demareze acum, nu le-aș fi permis din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Și al treilea proiect este reabilitarea școlii din satul Independența. Din păcate, singura școală din comună. Din cele 3 sate, școală nu mai există decât la Independența. Din cauza scăderii numărului de copii s-a luat măsura mutării elevilor la școala din Independența. Un proiect finanțat prin PNRR, în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. Suntem în procedură de licitație. Trebuie să avem puțină grijă pentru că fiind o reabilitare trebuie făcută în perioada de vacanță.”, a declarat primarul Gabriel Rădulescu care a conchis “În rest, au mai fost mici proiecte. Pe buget local am modernizat un parc în satul Independența precum și un parc în satul Vișinii. Fac promisiunea că un parc identic vom face în primăvară și în satul Potcoava. Când am venit la primărie am spus că am 3 copii (n.r. cu referire la cele 3 sate ale comunei!). N-am să îmbrac pe unul iar pe ceilalți 2 să-i las dezbrăcați. Prin urmare, voi coordona în mod echilibrat toate investițiile peste tot în cele 3 sate.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.