Grădiștea | Vasile Matei: Rezultatul alegerilor a fost ca o mulțumire a efortului meu depus în acești 4 ani de mandat

Grădiștea | Vasile Matei: Rezultatul alegerilor a fost ca o mulțumire a efortului meu depus în acești 4 ani de mandat

Social-democratul, Vasile Matei a câștigat detașat competiția din 9 iunie pentru Primăria Grădiștea, obținând un procent, realmente istoric, de 70,59%.

Cu cele 1822 de voturi primite (cu 540 de voturi în plus față de momentul 27 septembrie 2020!), Vasile Matei a surclasat-o pe fosta sa colegă de partid, Vicuța Nica, viceprimar în funcția care avea să opteze pentru PNL în loc să rămână în partidul care a propulsat-o în vârful Primăriei. Nica a fost adoptată rapid de PNL, în lipsă de candidați proprii, obținând doar 629 de voturi, adică un procent de 24,37%. Pe locul 3, adică ultimul, s-a clasat la mare distanță useristul Cristian Eremia, consilier județean în funcție, care n-a convins decât 130 de grădișteni (5,03%) de anvergura sa politică. Ciudat, alianța electorală care l-a susținut a primit 220 de voturi (cu 90, mai multe), adică un procent de 8,56%!

“După o cursă electorală în care v-am simțit alături, zi de zi, am văzut și participarea dumneavoastră la vot iar rezultatul alegerilor a fost ca o mulțumire a efortului meu depus în acești 4 ani de mandat – ca primar și în același timp un gir al dumneavoastră pentru anii ce vor urma. Promisiunile făcute în campania electorală vor fi respectate, fiind concrete, realiste și realizabile. Ele nu au fost făcute doar pentru campania electorală, rezultatele vor începe sa se vadă! Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, prin votul dumneavoastră și vă promit că voi încerca să onorez fiecare solicitare, totul pentru o bună comunicare și pentru dezvoltarea comunei noastre.”, a fost și mesajul transmis imediat după aflarea rezultatelor de actualul și viitorul primar, Vasile Matei.

În viitorul Consiliu Local, PSD va avea o majoritate confortabilă, obținând 9 mandate (din care unul la redistribuire) din cele 13 posibile (cu 2 mai multe față de actualul mandat!). Într-un astfel de registru, Vasile Matei va avea pe deplin posibilitatea să inițieze și să implementeze toate proiectele de care comuna are nevoie pentru o dezvoltare durabilă. Viitoarea opoziție locală va fi reprezentată de doar 3 liberali și de un userist. Prea puțin în raport cu “figurile” afișate în campanie.

Rezultate Alegeri Locale 9 iunie 2024

Primar

Vasile Matei (PSD): 70,59% (1822 de voturi)

Vicuța Nica (PNL): 24,37% (629 de voturi)

Robert Cristian Eremia (USR – ADU): 5,03% (130 de voturi)

Consiliul Local: 13 mandate

PSD: 9 mandate (din care 1 la redistribuire): 67,97% (1747 de voturi)

PNL: 3 mandate: 23,46% (603 voturi)

ADU: 1 mandat: 8,56% (220 de voturi)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.