Grădiștea | Primul proiect aprobat pe PNRR

Grădiștea | Primul proiect aprobat pe PNRR

Comuna Grădiștea va beneficia de infrastructură TIC care va conduce la crearea unei comune inteligente, un concept de dezvoltare locală care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele localității în vederea dezvoltării comunității și protejării mediului. O comună inteligentă presupune existența unui sistem informatic integrat care cuprinde o multitudine de echipamente inteligente.

Pe 2 noiembrie, Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea proiectului “Dezvoltare infrastructură TIC (sisteme inteligente de management) care se va realiza prin PNRR, Componenta 10 – Fond Local.

Valoarea proiectului este de 2.195.407,53 lei, cu TVA. Investiția permite achiziționarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) și TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) ce contribuie la îmbunătățirea mobilității locale, respectiv a managementului urban/local.

Hotărârea privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor aferente proiectului și a depunerii acestuia a fost adoptată în plenul ședinței extraordinare din 13 mai 2022.

Un alt proiect depus pe PNRR vizează achiziționarea unei stații de reîncarcare pentru vehicule electrice. Consilierii locali au adoptat în luna mai Hotărârea privind aprobarea proiectului și a depunerii proiectului “Achiziționare stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în comuna Grădiștea, județul Călărași”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul Local.

Valoarea proiectului este de 25 de mii de euro, fără TVA, adică 123.067,50 lei, fără TVA. Potrivit prevederilor Hotărârii mai sus – menționate, Primăria Grădiștea se angajează să finanțeze toate cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.