Grădiștea | Primăria, parteneră în cadrul proiectului „RESTART în comunitatea Grădiștea - Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călăraşi”

Grădiștea | Primăria, parteneră în cadrul proiectului „RESTART în comunitatea Grădiștea - Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călăraşi”

Primăria comunei Grădiștea a devenit parteneră în cadrul proiectului „RESTART în comunitatea Grădiștea - Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călăraşi”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, prioritatea de investiții 8.1, nr. apelului de proiecte POR/813/8/3/Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Din acest parteneriat mai fac parte Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, lider de proiect și U.A.T. Judeţul Călăraşi, prin Consiliul Judeţean Călăraşi (partener 2).

Valoarea totală a proiectulului este de 4.843.175,05 lei (inclusiv TVA), din care contribuția Consiliului Județean este de 96.863,50 lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă. Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura tot din fondurile proprii ale Consiliului Județean Călărași.

Prin proiect, aflat în etapa de precontractare, s-a solicitat finanțarea construirii de căsuțe de tip familial în care vor fi îngrijiți copiii din Centrele de plasament închise și pentru care, nu au putut fi identificate alte soluții de îngrijire în familie, precum și construirea Centrelor de zi, care vor furniza servicii sociale suport pentru copiii care părăsesc centrele rezidențiale, ca urmare a dezinstituționalizării, precum și pentru copiii aflați în situații de risc de separare de familii din comunitate.

În ședința extraordinară din 8 iunie 2022, consilierii judeţenii au adoptat o hotărâre similară privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiect „RESTART în Municipiul Călăraşi - Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călăraşi”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.