Grădiștea | Microbuze electrice pentru transportul elevilor

Grădiștea | Microbuze electrice pentru transportul elevilor

Comuna Grădiștea a inițiat proiectul de dotare cu microbuze electrice pentru transportul elevilor după ce la începutul acestei luni, în cadrul unei ședințe extraordinare consilierii locali au adoptat Hotărârea privind aprobarea Acordului de parteneriat dintre UAT Județul Călărași și UAT Comuna Grădiștea pentru realizarea obiectivului de investiții “Dotarea cu microbuze eficiente energetic pentru transportul elevilor din județul Călărași”, în vederea depunerii cererii de finanțare în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

Potrivit prevederilor acestei Hotărârii, Primăria și-a asumat amplasarea unei stații de încărcare până la data de 28 februarie 2025. De asemenea, va asigura resursa umană (șoferul), costurile de reparații și întreținere a microbuzelor precum și costurile de alimentare pentru o perioadă de cel puțin 3 ani.

Până în acest moment, Consiliul Județean Călărași, condus de social-democratul Vasile Iliuță, a reușit semnarea contractelor de finanțare prin PNRR pentru achiziția a nu mai puțin de 25 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din 17 localități. E vorba de Borcea (2 microbuze), Plătărești (2), Sărulești (2), Frumușani (2), Ileana (1), Dragalina (2), Modelu (2), Chiselet (1), Radovanu (1), Spanțov (1), Tămădău Mare(1), Mânăstirea(2), Vasilați (2), Alexandru Odobescu (1), Roseți (1), Valea Argovei (1) și Curcani (1).

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.