Grădiștea | Fonduri europene pentru conectarea populației cu venituri mici la rețeaua de canalizare existentă

Grădiștea | Fonduri europene pentru conectarea populației cu venituri mici la rețeaua de canalizare existentă

Comuna Grădiștea ar putea beneficia de o nouă finanțare europeană care să susțină conectarea populației cu venituri mici la rețeaua de canalizare existentă.

Astfel, în cadrul ședinței ordinare din 29 noiembrie, a fost adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului “Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețeaua de canalizare existentă în comuna Grădiștea, județul Călărași”, în cadrul PNRR, Componenta 1 – Managementul Apei, Investiția 3: Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente. Demersul a fost inițiat de primarul Vasile Matei în urma exprimării acordului de către 209 cetățeni.

Prin intermediul acestei investiții sunt vizate lucrări de branșare și/sau racordare a gospodăriilor vulnerabile (cu venituri reduse) la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare, respectiv:

- lucrări de branșare a gospodăriilor la sistemul public existent de alimentare cu apă;

- lucrări de racordare a gospodăriilor la sistemul public existent de canalizare.

În cazul UAT în care există atât sistem de alimentare cu apă, cât și sistem de canalizare, sunt eligibile gospodăriile pentru care se solicită finanțare atât pentru realizarea lucrărilor de branșare la sistemul public existent de alimentare cu apă, cât și pentru lucrările de racordare la sistemul public existent de canalizare.

Beneficiarii finali ai proiectului (utilizatorii) se încadrează în categoria beneficiarilor eligibili, si anume:

- este persoană singură cu venituri reduse/face parte dintr-o familie cu venituri reduse (media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie);

- are domiciliul într-o gospodărie neracordată/ nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare și care se află pe raza teritorială a UAT care a delegate operatorului solicitant de finanțare gestiunea serviciului public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare, în baza unui contract de delegare a gestiunii;

- își exprimă acordul cu privire la participarea în cadrul Programului, respectiv acordul cu privire la îndeplinirea tuturor formalităților și realizarea lucrărilor necesare pentru racordarea/branșarea gospodăriei în care locuiește la sistemul centralizat de canalizare/ alimentare cu apă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.