Grădiștea | Extindere rețea de canalizare în satele Cunești și Rasa, proiect finanțat prin PNRR

Grădiștea | Extindere rețea de canalizare în satele Cunești și Rasa, proiect finanțat prin PNRR

Primarul comunei Grădiștea, Vasile Matei, intenționează să extindă rețeaua de canalizare în satele Rasa și Cunești cu ajutorul fondurilor europene. Investiția va contribui în mod substanțial la creșterea nivelului de viață al populației și la diminuarea riscului de îmbolnăvire. De asemenea prin asigurarea utilităților se va stimula creșterea economică, dezvoltarea localității prin construirea de noi locuințe și ocuparea forței de muncă.

În acest sens a inițiat Hotărârea privind implementarea proiectului “Extindere rețea de canalizare în satele Rasa și Cunești, comuna Grădiștea, județul Călărași care a trecut de votul aleșilor locali, convocați în ședință ordinară la finele lunii ianuarie.

Proiectul a fi depus în cadrul PNRR, Componenta 1 Managementul Apei, C1 Investiția 1 Extinderea sistemului de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene.

Valoarea totală a investiției este de 34.349.161,11 lei (6.982.246.39 euro)TVA inclus din care valoarea eligibilă este de 28.898.365,35 lei (5.874.248,47 euro). Cheltuielile neeligibile (incluzând TVA) sunt estimate la 5.450.795,76 lei (1.107.997,92 euro).

Potrivit Hotărârii adoptate, Primăria se angajează să suporte cheltuielile de mentenanță a investiției pe o perioadă de minimum 5 ani. De asemenea se obligă să asigure cofinanțarea proiectului, respectiv finanțarea cheltuielilor neeligibile care asigură implementarea proiectului.

Numărul locuitorilor deserviți în urma implementării proiectului va fi de 1805 (1.099 în Rasa, respectiv 766 în Cunești) iar nivelul de racordare a populației la sistemul de canalizare crește cu 50,44%, de la 16,96% cât e în prezent până la 67,40%, la finalizarea investiției.

Rețeaua de apă uzată se va realiza în sistem gravitațional din conducte PPMs SN4 DN250 pe o lungime de 27.064 metri (16.726 metri în satul Rasa și respectiv 10.338 în satul Cunești) și va deversa apele uzate menajere în canalizarea existentă din comuna Grădiștea. Sistemul de canalizare include 6 stații de pompare în satul Rasa, respectiv 3 în satul Cunești.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.