Detectoare profesionale de monoxid de carbon, achiziţionate pentru dotarea a 16 ambulanţe. M. Dulce: Suntem de fiecare dată alături de cei care salvează vieţi

Detectoare profesionale de monoxid de carbon, achiziţionate pentru dotarea a 16 ambulanţe. M. Dulce: Suntem de fiecare dată alături de cei care salvează vieţi

Primăria Municipiului Călăraşi a achiziţionat, în urma unui amendament depus de consilierul local PRO România, dl. Vlad Sârzea, la Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului pe anul 2022, adoptat în februarie, 16 detectoare profesionale de monoxid de carbon care intră, începând de astăzi, în baza unui acord de parteneriat, în dotarea ambulanţelor din cadrul SAJ – Staţia Centrală Călăraşi, respectiv ISU – Departamentul de Pompieri Călăraşi, ce operează pe raza municipiului. Valoarea acestora se ridică la suma de 27.608 lei.

“În urma unui amendament depus de dl consilier Vlad Sârzea la Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului pe anul 2022, adoptat în februarie, am achiziţionat 16 detectoare profesionale de monoxid de carbon care vor intra, de astăzi, în dotarea ambulanţelor din cadrul SAJ – Staţia Centrală Călăraşi, respectiv ISU – Departamentul de Pompieri Călăraşi, ce operează pe raza municipiului nostru. Valoarea acestora se ridică la suma de 27.608 lei.

Aparatul portabil de detecţie monogaz avertizează rapid împotriva concentraţiilor periculoase de monoxid de carbon, este protejat împotriva apei, prafului şi altor corpuri străine printr-un filtru cu membrană specială şi are o durată de viaţă nelimitată.

Suntem de fiecare dată alături de cei care salvează vieţi, oferindu-le nu doar susţinerea morală ci şi sprijinul financiar pentru desfăşurarea în condiţii mai bune a misiunii lor privind acordarea primului ajutor persoanelor găsite în stare de inconştienţă la domiciliu ca urmare a intoxicării cu monoxid de carbon. Sănătate, înainte de toate!”, a subliniat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, pe pagina personală de Facebook.

Intoxicaţia cu monoxid de carbon este un fenomen recurent cu potenţial letal ce apare în fiecare sezon rece din cauza instalaţiilor de încălzire ce evacuează gazele rezultate din combustie în regim de tiraj natural. Din cauza temperaturilor exterioare ridicate sau a neconformităţii instalaţiilor de evacuare, aceste gaze se acumulează în spaţiile locuite.

detectoare3

Echipajele de intervenţie prespitalicească, SAJ şi SMURD, intervin frecvent pentru acordarea primului ajutor unor persoane găsite în stare de inconştienţă la domiciliu. Uneori cauza acestei stări este intoxicaţia cu monoxid de carbon. La pătrunderea în locuinţele unde atmosfera este încărcată cu acest gaz echipajele de salvare nu dispun mereu de indicii care să-i alerteze asupra pericolului şi devin potenţiale victime, inhalând acest gaz pe durata acordării asistenţei medicale sau a primului ajutor.

Detectorul portabil monogaz se ataşează unui element din dotarea echipajelor (trusă medicală sau monitor de funcţii vitale) astfel încât la pătrunderea în zonele cu concentraţie anormală de monoxid de carbon acestea alertează automat echipajul, fără necesitatea efectuării de manevre prealabile, determinând aplicarea imediată a măsurilor de înlăturare a pericolului.

detectoare2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.