Chirnogi | Primarul Ion Ștefan, prezent la recepția organizată cu prilejul Zilei Naționale a Bulgariei

Chirnogi | Primarul Ion Ștefan, prezent la recepția organizată cu prilejul Zilei Naționale a Bulgariei

Primarul comunei Chirnogi, Ion Ștefan, a participat astăzi, 29 februarie, la invitația Ambasadei Republicii Bulgaria la București, la o recepție organizata de aceasta, cu prilejul zilei naționale a Bulgariei.

“Aici am avut scurte întrevederi cu Ambasadorul Republicii Bulgariei la București, căruia i-am transmis un mesaj de felicitare cu prilejul acestei zile din partea locuitorilor Com. Chirnogi, comuna noastră fiind înfrățită cu orașul Tutrakan din regiunea Silistra.

De asemeni ne-am întâlnit cu Prefectul Județului Silistra și cu părintele Chiril, prietenul localității Chirnogi, reprezentantul bisericii ortodoxe bulgare la București. A fost de față și reprezentantul Mitropoliei de Ruse Trimisul Mitropolitului Naum. Tuturor le am transmis același mesaj de felicitare cu prilejul zilei Bulgariei, cunoscând fiind faptul că atât părintele Chiril cât și Mitropolitul Naum au fost la Chirnogi și au participat la slujbă alături de enoriașii din Parohia Sf. Nicolae din localitatea noastră.

A fost o întâlnire plăcută și utilă pentru ambele părți. Am participat la această recepție alături de viceprimarul State Adrian.”, a fost mesajul transmis de primarul Ion Ștefan.

Bulgaria sărbătoreşte, pe 3 martie, Ziua Naţională, celebrând 146 de ani de la Eliberarea sa de sub dominaţia otomană. Pe data de 3 martie 1878, a fost semnat Tratatul de pace de la San Stefano, care a pus capăt războiului ruso-turc din 1877-1878. 3 martie a fost declarată sărbătoare naţională în Bulgaria în anul 1990.

Comuna Chirnogi este înfrățită cu localitatea bulgărească Tutrakan, situată în nord-estul Bulgariei, vizavi de Oltenița.

chirnogibulgaria2

chirnogibulgaria3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.