Ce vrăjeală!

Ce vrăjeală!

Când v-am spus că domnul primar Drăgulin e pus pe fapte mari în 2019, pariez că mulţi dintre voi nu mi-aţi dat dreptate. După ce s-a „înjurat”, zilele trecute, cu Dragnea şi Teodorovici pentru banii din bugetul care ar trebui să revină primăriilor, deşi multe dintre ele raportează anual excedente „babane”, alături de colegii săi din „sindicatul primarilor” AMR, domnul Drăgulin a mai rezolvat astăzi o problemă veche, cică de vreo 2 săptămâni, dar capitală pentru municipiul nostru. Aproape cu noaptea în cap, domnia sa, însoţit de #barosanul şef de la Garda de Mediu, un „pretenaş” de-al său pe care-l tot „păsuieşte” cu o „căzătură” de garaj în mijlocul Călăraşiului, s-a deplasat în afara oraşului, undeva în zona Siderca, identificând nu doar terenul de pe urma căruia oraşul mai avea puţin şi se sufoca din pricina „mirosurilor” persistente ci şi pe proprietarul acestuia. Firma ILDU, deţinută de preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, rivalul său numărul unu din partid. Punct ochit, punct lovit! Consecinţele sunt dezastruoase pentru Iliuţă care a coborât atât de jos în sondaje, în mintea primarului, încât nu mai pupă el vreo susţinere din partea PNL pentru Primăria Călăraşi. Iar domnia sa, adică primarul, cum altfel?, a mai bifat o realizare care-l propulsează, încă de pe acum, în zona câştigătoare peste un an şi jumătate! Mai ales că gestul său a fost făcut acum în numele călărăşenilor mulţi şi supăraţi care l-au bombardat telefonic, cerându-i să intervină energic pentru remedierea situaţiei.

Aş fi fost şi eu pe punctul să cred că avem un primar de 10, profund îngrijorat de soarta noastră a contribuabililor dacă ar fi reacţionat, la fel de prompt, energic, şi atunci când Călăraşiul, în toiul verii, era „asediat” de mirosurile insuportabile generate de bussines-urile celor de la Nutricom şi / sau Avicola. Mi-ar fi plăcut să-l văd şi atunci dându-se de ceasul morţii de grija mea şi a altora! Apoi, nu prea înţeleg de ce a fost nevoit ditamai primarul să facă deplasarea până acolo, deşi, disconfortul era vechi măcar de câteva zile iar organele abilitate, gen Garda de Mediu, să se autosesizeze şi eventual, acestea să-i dea şi primarului un răspuns „adecvat” ca să ştie ce să răspundă dacă-l întreba cineva pe stradă sau la telefon. În altă ordine de idei, sunt surprins. La cât de bine informat este, chiar să nu fi ştiut ’mnealui” al cui e terenul cu pricina? Eu cred că ştia prea bine. Dar dacă a primit sub formă de „dictare” de la „şeful” său suprem invitaţia să joace într-un circ ieftin, ce era să facă? N-a comentat şi s-a conformat!

Dincolo de “vrăjeala” primarului, e… loc viran. Sigur că problema mirosului exista şi ea ar fi trebuit să fie remediată la timpul potrivit de organele abilitate. Într-o astfel de situaţie normală, nici primarul nu s-ar mai fi făcut de basme! Apropos, domnule primar dacă mai participi la vreo două-trei “şuşe” de genul ăsta, se duce naibii unitatea aia de care ai pomenit în urmă cu vreo lună după ce te-a bubuit şi Orban în văzul tuturor!