Călărași | Parc fotovoltaic, finanțabil prin POIM

Călărași | Parc fotovoltaic, finanțabil prin POIM

Primarul Marius Dulce a anunțat recent pe pagina personală de Facebook că Primăria Municipiului Călărași a depus, în cadrul POIM, o cerere de finanțare pentru un proiect care vizează construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 935kW. Perioada de implementare a proiectului după ce va fi accdeptat la finanțare este de 7 luni, lucrările urmând a se finaliza până la 31 decembrie 2023.

“În cadrul POIM, Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul autoritatilor publice locale Obiectivul specific 11.2: Măsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autorităților administrației publice locale, am depus, spre finalul lunii decembrie 2022, cererea de finanţare pentru proiectul “Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul UAT Municipiul Călăraşi”, aflată încă în evaluare.

Proiectul constituie un pas important în direcţia producerii de energie electrică din surse regenerabile, necesar pentru scăderea consumului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe raza localităţii.

◾️ Prin acest proiect se propune realizarea unei unităţi de producere a energiei electrice cu generatoare fotovoltaice cu o putere instalată de 935 kW prin montarea a 1.700 module fotovoltaice cu o putere nominală unitară instalată de 550 W, în vederea acoperirii consumului propriu pentru iluminatul stradal în Municipiul Călăraşi.

◾️ Sistemul cuprinde: panouri fotovoltaice, structură formată din profile zincate şi perforate prin stanţare, stâlpi, grinzi, pane şi conreavanturi, utilizate pentru fixarea panourilor fotovoltaice şi sistem culisant ce ajută la montajul acestora.

◾️ Desfăşurat pe o suprafaţă de 1,4 ha, parcul fotovoltaic va fi împrejmuit, realizându-se drum de acces intern.

◾️ Prin proiect se urmăreşte îndeplinirea următorilor indicatori fizici:

- Capacitate suplimentară de producere a energiei din surse regenerabile: 1.272 MW

- Reducerea gazelor cu efect de seră: 419,76 Tone CO2

- Producţia primară de energie din surse regenerabile: 109.37 tep/an

Valoarea totală a investiției este de 6.706.963,86 lei din care 4.904.742,27 lei reprezintă valoarea eligibilă a proiectului iar 1.802.221,59 lei reprezintă valoarea neeligibilă a proiectului.

◾️ În perioada următoare se va semna şi contractul de finanţare, data limită de finalizare a obiectivului fiind decembrie 2023.”, se arată în mesajul postat pe Facebook de primarul Marius Dulce.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.