Călăraşi | Obiective de investiţii propuse a fi susţinute de Ministerul Transporturilor

Călăraşi | Obiective de investiţii propuse a fi susţinute de Ministerul Transporturilor

În cadrul întâlnirii de lucru cu vicepremierul, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, desfăşurată marţi dimineaţă la sediul CJ Călăraşi, primarul municipiului Marius Dulce a prezentat principalele propuneri de investiţii care pot fi susţinute de Ministerul Transporturilor pentru dezvoltarea infrastructurii atât la nivelul municipiului cât şi al judeţului. Printre obiectivele vizate se află şi podul peste fluviul Dunărea în zona transfrontalieră Călăraşi – Silistra, idee care a demarat la începutul anului 2007.

„Am participat astăzi la întâlnirea cu dl viceprim – ministru, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, găzduită de Consiliul Judeţean Călăraşi, în cadrul căreia am transmis propunerile de investiţii necesare pentru dezvoltarea infrastructurii municipiului şi chiar a judeţului nostru.

Este vorba de:

- Execuţia de lucrări de dragare periodică a şenalului navigabil al Braţului Borcea în vederea redării navigabilităţii în zonă şi dezvoltarea economică a acesteia. În momentul de faţă, Primăria Municipiului Călăraşi şi Consiliul Judeţean Călăraşi implementează din fonduri europene nerambursabile un proiect în valoare de circa 10 milioane de euro, PROMENADA şi din fonduri guvernamentale Portul turistic, în valoare de 86,5 milioane lei. Investiţia este necesară şi pentru sprijinirea agenţilor economici, Prefab, respectiv Romply care-şi desfăşoară activitatea în zonă.

- Modernizarea prin lărgire pe 4 benzi a DN21, de la Cartierul Rezidenţial Ştirbei Vodă până la limita teritorială a localităţii Drajna pentru acces direct la autostrada A2. În acest sens, s-a discutat şi posibilitatea înfiinţării unei Asociaţii de Dezvoltare Interjudeţene formată din judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi şi care va avea ca scop construirea unui drum expres de legătură între acestea. Tot astăzi s-a procedat la predarea amplasamentului pentru obiectivul de investiţii Pasajul de la Drajna care potrivit constructorului ar putea fi finalizat până la sfârşitul acestui an, deşi termenul prevăzut în contract este anul 2023.

- Simplificarea metodologiei de avizare şi autorizare a proiectelor care vizează lucrări asupra reţelelor de utilităţi şi mă refer aici la străzile Dacia şi Avram Iancu (canalizare, alimentări cu apă) aflate în vecinătatea căilor ferate.

- Refacerea trecerilor la nivel cu calea ferată situate în intravilanul municipiului nostru (sistem de trecere la nivel cu calea ferată tip STRAIL, asigurarea unui iluminat corespunzător a acestor zone, refacere şi întreţinere spaţii verzi)

Şi nu în cele din urmă am reiterat şi ideea construirii unui pod peste fluviul Dunărea în zona transfrontalieră Călăraşi – Silistra. Necesitatea construirii acestui pod datează încă de la începutul anului 2007. S-au făcut câţiva paşi importanţi de-a lungul timpului şi nădăjduim că toate eforturile depuse până acum se vor concretiza în perioada următoare.

De asemenea am primit asigurări că Ministerul Transporturilor va sprijini municipalitatea cu fondurile necesare finanţării modernizării Variantei ocolitoare.”, se arată în mesajul postat de primarul Dulce pe pagina personală de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.