C. Alexandru: Sper ca guvernanții noștri să revină și printr-o nouă hotărâre să dea drumul la finanțări pentru că altfel vom fi blocați

C. Alexandru: Sper ca guvernanții noștri să revină și printr-o nouă hotărâre să dea drumul la finanțări pentru că altfel vom fi blocați

Programul Național de Dezvoltare Locală înseamnă foarte mult pentru localitatea Ileana, a menționat joi la sediul PSD, primarul Corneliu Alexandru care a mai precizat că la nivelul comunei se află în faza de execuție nu mai puțin de 5 proiecte finanțate prin PNDL, suma necesară pentru finalizarea acestora fiind de 5 milioane de lei. ”Vreau să vă spun că localitatea Ileana este formată din 9 sate, lungimea drumurilor comunale și de acces către gospodării fiind de 120 de km. Pentru localitatea Ileana, Programul Național de Dezvoltare Locală înseamnă mult, ba chiar foarte mult. Avem în execuție 5 proiecte. Trei pentru tot atâtea școli, ce înseamnă reabilitare și modernizare. E vorba de școlile din satele Florica, Arțari și Ștefănești. Mai avem și “alimentarea cu apă” din satul reședință, Ileana și o “asfaltare” de 25 de km. Sumele pe care le avem pe rest de execuție se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.”, a declarat primarul Alexandru care a făcut și un apel la guvernanți să găsească soluții pentru suplimentarea sumelor aferente PNDL. “Sper ca guvernanții noștri să revină și printr-o nouă hotărâre să dea drumul la finanțări pentru că altfel vom fi blocați., a continuat primarul din Ileana.

Corneliu Alexandru a avut și un mesaj pentru senatorul liberal Ciprian Pandea, fost președinte PSD să susțină interesele UAT-urilor așa cum a procedat și în urmă cu 4 ani când a sprijinit localitățile din mediul rural să acceseze, cel puțin, câte două proiecte prin PNDL 2, suma alocată atunci de Guvernul PSD județului Călărași, fiind de peste 780 de milioane de lei. “Și chiar dacă voi surprinde pe foarte mulți dintre cei prezenți, prin eleganță, l-aș ruga pe domnul senator Ciprian Pandea care “se află” la guvernare să intervină așa cum a făcut-o în momentul când era președintele PSD Călărași. Și în acea perioadă a ajutat foarte mulți dacă nu chiar pe toți primarii PNL. Ori de câte ori mi-a cerut un sfat pe speța asta, am fost de acord pentru că beneficiar sunt cetățenii și nu primarii localităților. Și de aceea îl rog să aibă în vedere să se poată finanța aceste proiecte, pentru localitățile conduse atât de primarii PNL cât și PSD”, a conchis primarul Corneliu Alexandru.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.