Borcea, localitate asfaltată în proporţie de circa 100%. Aniel Nedelcu Paţurcă: Obiectiv atins!

Borcea, localitate asfaltată în proporţie de circa 100%. Aniel Nedelcu Paţurcă: Obiectiv atins!

Borcea, comună cu o populaţie estimată la circa 8 mii de locuitori, a cunoscut în ultimii 8 ani ample transformări, susţinute de investiţii finanţate atât cu bani proprii, guvernamentali dar şi europeni.

Infrastructura stradală şi pietonală a fost refăcută în întregime, în acest moment gradul de asfaltare atingând maximul, adică 100%. Principalul „vinovat” de realizarea acestei schimbări evidente este tânărul primar Aniel Theodor Nedelcu Paţurcă, aflat de ja la al doilea mandat. „Refacerea, reabilitarea, modenizarea infrastructurii stradale a fost obiectivul meu major. Atunci când am devenit primar, în 2012, străzile din comună erau asfaltate în proporţie de 5%. După 8 ani, am ajuns la 100%. O creştere extraordinară care confirmă faptul că în toţi aceşti ani împreună cu consilierii locali, cu colegii mei din Primărie am izbutit să iniţiem proiecte cu finanţare locală şi guvernamentală care au făcut posibile împlinirea acestui deziderat personal”, susţine primarul Aniel Nedelcu Paţurcă.

O altă provocare majoră care în mod cert va fi finalizată în mandatul viitor este introducerea reţei de gaze. „Comuna asta are nevoie de o astfel de investiţie care va permite nu doar creşterea gradului de confort al cetăţeanului ci şi a interesului unor investitori de a dezvolta afaceri care să genereze locuri de muncă. Proiectul a fost deja schiţat, se află, să zic aşa, pe masa de lucru a ministrului de resort care trebuie să-şi mai pună semnătura pe ordinul de finanţare. Am muncit mult pentru a ajunge în acest stadiu şi am credinţa că într-o perioada relativ scurtă de timp proiectul va intra şi în faza de implementare” a continuat tânărul primar al comunei Borcea.

Iluminatul pe led reprezintă o altă investiţie majoră de care comuna are nevoie. Lucrările se vor realiza în întreaga localitate, finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri puse la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu. Programul, în valoare totală de 384 de milioane de lei, se adresează administraţiilor publice locale care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică. La nivel concret, în funcţie de proiectele depuse şi de nivelul cofinanţării, programul va ajuta între 400 şi 750 de localităţi din România. Borcea, condusă de ambiţiosul primar Aniel Nedelcu Paţurcă, are toate şansele să facă parte din grupul localităţilor care vor beneficia, la finalul implementării programului, de un sistem de iluminat public stradal modern, de bună calitate, mai puţin poluant şi mai ieftin.

Planurile, obiectivele, provocările primarului nu se opresc aici. Dar pentru toate astea, Aniel Nedelcu Paţurcă are nevoie de un nou mandat pe care-l va obţine cu certitudine în septembrie. Va fi al 3-lea şi fără îndoială, obţinut într-o manieră entuziasmantă.

L-a învins de 2 ori consecutiv pe fostul primar

Aniel Nedelcu Paţurcă a candidat pentru prima oară în 2012, câştigând competiţia la o distanţă de peste 1600 de voturi în faţa primarului „în exerciţiu”, Marcel Zăgărin. Aniel Nedelcu avea să obţină 2703 voturi, însemnând un procent de 66,67% impunându-se într-o cursă la care au mai participat alţi 2 concurenţi.

Patru ani mai târziu, în 2016, Aniel Nedelcu şi-a îmbunătăţit performanţa, clasându-se pe primul loc cu 80,10%! Având susţinerea a 2936 de cetăţeni, Aniel Nedelcu l-a mai depăşit o dată de Marcel Zăgărin, clasat de data asta pe 3 cu doar 146 de voturi (3,98%). Orice comentariu e de prisos!

N-ar fi exclus ca în septembrie, Aniel Nedelcu Paţurcă să stabilească un nou record personal, faptele sale din acest mandat fiind o mărturie a capacităţii sale manageriale dovedită cu succes în fruntea Executivului Primăriei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.