ALDIS face, Drăgulin desface! / E. Grama: Şi eu m-am izbit, în dese rânduri, de incompetenţa primarului, de caracterul său duplicitar

ALDIS face, Drăgulin desface! / E. Grama: Şi eu m-am izbit, în dese rânduri, de incompetenţa primarului, de caracterul său duplicitar

Odată cu începerea noului an şcolar, doamna Alina Naghi, prin firma ALDIS, poate cel mai mare angajator privat local, un important contributor la bugetul local, s-a implicat direct în rezolvarea unor probleme curente dar extrem de importante cu care se confruntă Şcoala Carol I, aflată la nici doi paşi de Primăria Călăraşi. Condiţiile insalubre de acolo în care se desfăşoară cursurile, au determinat-o să reacţioneze, susţinând din resurse financiare proprii achiziţionarea mobilierul şcolar, a mobilierului din cancelarie, a parchetului pentru câteva săli de clasă precum şi a materialelor necesare pentru amenajarea grupurilor sanitare, aflate într-o stare jalnică.

Şi asta nu a fost tot, deşi era responsabilitatea Primăriei Călăraşi, condusă de liberalul Dan Drăgulin.

Ultima faptă bună a doamnei Alina Naghi a fost construirea de la zero a unui imobil care să găzduiască un cabinet medical, o sală de mese pentru 50 de copii care frecventau cursurile after – school şi o sală care să asigure în condiţii optime păstrarea cornurilor şi a laptelui pentru elevi.

Bineînţeles că faptele bune „îl deranjează” pe „gospodarul” Drăgulin, acesta reuşind astăzi să provoace... dărâmarea a tot ce se construise până acum. Însoţit de arhitectul şef, Laurenţiu Samoilă, Drăgulin i-a iritat cu aberaţiile lui pe toţi, inclusiv pe Alina Naghi căreia nu-i venea să creadă, cu lacrimi în ochi, la ce umilinţă fusese supusă. Motivul cred că l-aţi inituit şi voi: lipsa autorizaţiei de construire!

Incompetenţa şi lipsa pregătirii profesionale i-au dezvăluit încă o dată adevăratul caracter. În loc să sprijine astfel de iniţiative private, civice care înghit resurse financiare importante, având de partea sa un întreg aparat de specialitate care să ofere soluţiile legale, Drăgulin face ce ştie cel mai bine. Provoacă „dezastre” şi dărâmă tot ce-i pică în cale: pieţe, drumuri şi mai nou, şcoli!

Ce vină au copiii, profesorii şi părinţii, incluşi fără voia lor într-un astfel de clinci legislativ de toată jena? Dacă tot n-ai fost în stare să identifici, în timp util, resursele financiare din bugetul local pentru remedierea problemelor de acolo, de ce ai intervenit brutal în stoparea unor astfel de iniţiative? Aşa fac reprezentanţii de top ai Partidului Naţional Liberal?

O primă reacţie a venit din partea lui Eduard Grama, directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean, părinte de elev al şcolii care a declarat printre altele că primarul Drăgulin şi-a arătat încă o data adevărata sa “faţă”, obstrucţionând continuarea lucrărilor realizate din surse exclusive private în loc să încurajeze parteneriatul cu mediul de afaceri în rezolvarea unor chestiuni punctuale dn infrastructura şcolară. “În calitate de părinte, am rămas înmărmurit când am auzit de ultima ispravă a primarului Drăgulin. Cunosc foarte bine situaţia din şcoală, ştiu de problemele existente acolo şi pot să spun că m-am bucurat enorm când am văzut spiritual civic al doamnei Alina Naghi. În acelaşi timp, să ştiţi că şi eu m-am izbit în dese rânduri de incompetenţa primarului, de caracterul să duplicitar, de obrazul gros pe care-l afişează în chestiuni concrete care vizează comunitatea noastră. Până la urmă, care sunt priorităţile dumitale, domnule primar? Chiar vă permiteţi să puneţi beţe în roate şi celor care din proprie iniţiativă doresc să dea o mână de ajutor reabilitării infrastructurii şcolare, deşi e treaba Primăriei? Sigur, că trebuie să respectăm legea pe care o invocaţi doar atunci când vă convine însă cred că oamenii aflaţi în subordinea dumneavoastră ar trebui să devină partenerii şi nu adversarii unităţilor de învăţământ!” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Eduard Grama care a conchis „Personal, pe mine m-aţi convins demult că sunteţi incapabil să conduceţi chiar şi o comunitate mică precum a Călăraşiului. Şi cum nicio faptă bună nu rămâne nici ea nepedepsită, mă aştept ca până la finalul mandatului să ne mai uimiţi şi cu alte isprăvi de acest gen.”

carol1

carol2

carol3

carol4carol5

carol6

carol7

carol8

carol9