DSP Călărași a primit peste 400 de mii de comprimate de iodură de potasiu

DSP Călărași a primit peste 400 de mii de comprimate de iodură de potasiu

Instituția Prefectului județul Călărași informează că Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a primit de la Ministerul Sănătății 411.000 de comprimate de iodură de potasiu.

În acest moment nu se știe încă modalitatea prin care cetățenii vor intra în posesia acestor comprimate. O primă variantă propusă de Ministerul Sănătății este distribuirea lor prin intermediul medicilor de familie. Săptămâna aceasta se va desfășura o campanie de informare, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu către toți cei eligibili, în principiu populația cu vârsta până în 40 de ani, potrivit informațiilor furnizate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore. Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Sursa text si foto Facebook Instituţia Prefectului – Judeţul Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.